Luis Hamilton produžava ugovor sa Mercedesom na dve godine

Više slika

Više slika

Čuveni vozač Luis Hamilton i Mercedes-AMG Petronas dogovorili su se oko produžetka ugovora u trajanju od dve sledeće sezone Formula 1 šampionata...

Hamilton se priključio ekipi Mercedes tokom 2013. godine, nakon što je proveo sedam godina u McLaren bolidima napajanim motorima nemačke kompanije. Od te promene sredine, britanski vozač je osigurao tri svetske titule, nakon prve sa ekipom McLaren, dok je ukupno osvojio 44 gran pri trke. Sveukupno, ovaj vozač poseduje 61 pobedu u trkama najbržeg cirkusa tokom svoje karijere, što ga smešta na drugo mesto, odmah iza Mihaela Šumahera.

"Ovo produžavanje ugovora u suštini predstavlja samo formalnost, jer smo Toto i ja već sedeli tokom zime i dogovorili se, mada je dobro sve to pravno rešiti, objaviti i nastaviti sa poslom kao do sada", izjavio je Hamilton.

"Ja sam deo Mercedesove trkačke porodice dvadeset godina i nikada nisam bio srećniji unutar tima kao što sam sada. Mi smo na istim talasnim dužinama, kako na stazi, tako i van nje, a ja se najiskrenije radujem budućim pobedama i još većem sjaju trokrake zvezde. Potpuno sam ubeđen da Mercedes predstavlja pravo mesto za mene u predstojećim godinama."

Gazda ovog tima, Toto Volf, u međuvremenu je izjavio da su finalne klauzule ovog ugovora odlučene tek nedavno, uprkos dugoročnim pregovorima.

"Mi smo finalne dokumente potpisali ove nedelje i nismo želeli da držimo ljude u neizvesnosti ni dana više. Nema previše toga da se doda o Luisu Hamiltonu kao Formula 1 vozaču, a da već svima nije jasno, on je definitivno jedan od momaka za sva vremena i njegovi rekordi na stazama govore sami za sebe."

"Međutim, ono u čemu najviše uživam jeste rad sa njim na upoznavanju onog čoveka koji se nalazi ispod trkačke kacige, njegove nemilosrdne vožnje, rada na poboljšanju, emocionalne inteligencije kao člana tima i njegove lojalnosti svima oko njega."

"Mercedes je postao Luisov dom u Formula 1 šampionatu, a ova priča je povezana zauvek sa srebrnim i zlatnim Mercedes-AMG Petronas timom.”

Sada se nalazimo na sredini trenutne sezone i sa nemačkom gran pri trkom na samo nekoliko dana, Hamilton je trenutno drugi u vozačkom poretku, skupivši ukupno 163 poena. Sebastian Fetel je prvi i poseduje 171 poen.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group