Luis Hamilton otkrio koliko smrša za vreme jedne trke

Luis Hamilton otkrio koliko smrša za vreme jedne trke

Ovogodišnji šampion Formule 1 otkrio je koliko je ovo zapravo težak sport...

Mnogi ne shvataju da je Formula 1 vrlo fizički zahtevan sport koji od vozača zahteva da bude u ozbiljnom treningu i da ima savršenu kilažu. Iako svi smatraju da nije teško sedeti i voziti, kada vozite superbrzi bolid koji ide 300 km/h, onda stvari postaju malo drugačije.

Prilikom skretanja u oštrim krivinama, vozači Formule 1 padaju pod uticaj jake G sile koja je 6 puta jača od normalne, što znači da se oni u tim trenucima osećaju 6 puta težim. To dovodi do ogromnog fizičkog napora i svaki pokret tela je neverovatno težak i mučan. Vožnja u Formuli može se porediti sa ozbiljnim treningom u teretani sa najvećim težinama, samo što u ovomo slućaju najviše trenirate vrat, ruke, stopala i prste na rukama.

Zbog tolikog napora, Luis je otkrio da tokom svake trke izgubi oko 4 kilograma i on kaže da ovaj fizički stres stvara veliki napor za njegov telo. On je takođe dodao da trke u Abu Dabiju i na trugim mestima gde temperature prelaze 50 stepeni postaju još zahtevnije i da se tada može desiti i da izgubi oko 7-8 kilograma.

Dakle, sledeći put kada budete gledali Formulu imajte na umu da svi vozači prolaze kroz pravi pakao dok voze ova superbrza čudovišta i da su vozači pravi primer sportista i boraca.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2020. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group