Luis Hamilton osvaja Nemačku

Više slika

Više slika

Sebastijan Fetel je uspeo da postigne puno toga u svojoj karijeri, ali pre jučerašnje trke, vozač ekipe Ferrari nikada nije osvojio nešto više od nekoliko krugova u svojoj domovini, na stazi Hockenheim, udaljenoj svega nekoliko kilometara od mesta u kom je odrastao...

Doduše, tokom jučerašnje trke, delovalo je da će legenda za volanom bolida Ferrari tima, konačno prekinuti ovo prokletstvo i odvozati savršenu trku.

Sve je išlo u tom pravcu dok kiša nije prekrila nemačko trkalište nešto kasnije, okrenuvši sve događaje naopačke. Uhvaćen nespreman na klizavoj stazi, Fetel se zakucao u bankinu tokom 52 kruga, omogućujući osvajanje titule Luisu Hamiltonu, koji je svoju trku startovao sa 14. pozicije, nakon drame u kvalifikacijama, ali je ovoga puta ponovo potpuno iskoristio i brilijantnu Mercedesovu strategiju, preuzeo prvu poziciju trke i zauzeo mesto lidera u šampionatu.

Usledila je istraga nakon trke, ali je nešto ranije vozač ekipe Mercedes potpisao dvogodišnji ugovor sa svojim štabom, tako da mu ova pobeda nije mogla biti osporena ni u kom slučaju.

Hamilton, koji nikada do sada nije osvojio trku plasiran van postavke od prvih šest na startu, otvorio je put svom timskom kolegi Valteriju Botasu i učinio da Silver Arrows bolidi po prvi put osvoje prve dve pozicije na ovom terenu. Sa ovim skorom, Hamilton se takođe izjednačio sa Mihaelom Šumaherom u rekordnih četiri German GP pobede, dok je sedmostruki svetski šampion i bivši Ferrari vozač, Kimi Raikonen, morao da se zadovolji trećim mestom.

Maks Ferštapen je doveo svoju ekipu do četvrte pozicije, dok njeno kockanje sa promenom na intermediate gume nije urodilo plodom. Niko Hulkenberg je zauzeo odličnu petu poziciju za Renault, ispred svoje domaće publike.

Vozač ekipe Haas, Romain Grosjean, pretekao je Serđa Pereza iz tima Force India i prešao na šestu poziciju tokom poslednjeg kruga, dok ju njegov klupski kolega Esteban Očon, kao i Markus Erikson, Sauber i vozač tima Toro Rosso, Brendon Hartli - ljudi koji su pre kiše bili bez ikakve nade za bodovima, kompletirali u trku u prvih deset.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group