Luis Hamilton na prvom mestu nakon pobede u Italiji

Više slika

Više slika

Luis Hamilton prešao je na prvu pozicuju svetskog šampionata sa prvim vremenom ove sezone nakon što je ostvario dominantnu pobedu u italijanskom Grand Prix takmičenju...

Britanski vozač započeo je trku sa pol pozicije nakon zakašnjenja tokom kvalifikacione sesije zbog kiše prethodnog dana. Zajedno sa njim na startu našli su se Lens Strol iz ekipe Williams i Esteban Ocon, vozač tima Force India, koji je dugo bio treći.

Kada je zelena zastava pala na startu trke, Hamiltonov timski kolega, Valteri Botas uspeo je da se progura odmah iza njega, na poziciju koju je održavao tokom čitave trke. Uprkos lošoj kvalifikaciji, Sebastijan Fetel uspeo je da ugrabi treću poziciju, zadržavajući se na tri boda zaostatka u trci za šampionat.

Vozač tog dana u Italiji bio je Danijel Rikardo iz ekipe Red Bull Racing. Australijanac je nakon uključenih penala zbog motora startovao kao šesnaesti, ali je na kraju uspeo da se probije i zadrži četvrtu poziciju. Sa druge strane, delovalo je kao da će uspeti da pretekne Fetela u završnim krugovima, ali na kraju nije uspeo.

U prvih 10 našli su se Raikonen, Okon, Strol, Masa, Perez i Verštapen.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group