Lexus RC F GT3 je spreman za takmičenje

Više slika

Više slika

Lexus je predstavio GT3 trkačku verziju svog RC F modela, koja će imati svoj debi na 24 sata u Dejtoni, 26. januara ove godine.

Novo trkačko vozilo kompanije Lexus će se takođe takmičiti u GT300 klasi Super GT serije u Japanu, odvojeno od američkog šampionata, počevši sa ovom sezonom.

Lexus će predstaviti dva automobila u japanskom šampionatu i još dva u američkom, gde će se novi RC F GT3 takmičiti u GTD klasi IMSA SportsCar šampionata.

"Kompanija Lexus prihvata nove izazove kao brend luksuznog načina života, dok stremi da inspiriše svoje kupce zabavom i uzbuđenjima koja prevazilaze maštu", izjavio je Tokuo Fukuiši, predsednik Lexus International. "Naša odluka da uđemo u motosport će poboljšati karakteristike naših F modela visokih performansi i samim tim, našim mušterijama pružiti neverovatno iskustvo."

"Ja sam veoma zadovoljan što možemo predstaviti Lexus RC F GT3 u GT3 kategoriji, koja predstavlja najviši nivo u trkanju putničkim automobilima", dodao je Koei Saga, glavni tehnički direktor Toyota Gazoo Racing fabrike. Kompanija nije objavila bilo kakve planove o uvođenju svog novog GT3 takmičara u evropskim šampionatima, ali Saga tvrdi da oni ne odbacuju takvu mogućnost.

"Prvi korak predstavlja da postavimo četiri naša automobila u Americi i Japanu, ali u budućnosti ćemo negovati naš RC F GT3 i pretvoriti ga u model koji će biti voljen od strane mušterija širom sveta.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group