Lekler bi mogao da zameni Raikonena u Marćioneovu čast

Više slika

Više slika

Uprkos Raikonenovim solidnim performansama u Monci tokom pretprošlog vikenda, deluje da Ferrari i dalje traga za njegovom zamenom...

Trenutno, italijanski tim najboljeg kandidata vidi u Sauber zvezdi Čarsu Lekleru, koji bi mogao da predstavlja ugovor u čast Serđa Marćionea.

Pre nego što je umro, Marćione je planirao da dovede talentovanog vozača i upari ga sa Sebastijanom Fetelom za sledeću sezonu tima Scuderia. Međutim, zbog smrti ove legende, novi Ferrari direktor, Luis Kalileri, želi da pruži Raikonenu nešto više prostora i slobode. Ili je tako prvobitno planirano.

Sada cirkulišu vesti da će Ferrari ponovo odlučivati o pridržavanju originalnih Marćioneovih planova njemu u čast, pružajući mogućnost Lekleru da potpiše uvogor sa njihovim timom kao Raikonenova zamena sledeće sezone.

Kada je upitan da li je razgovarao sa novim direktorom kompanije Ferrari tokom prošlog vikenda, ali takođe i o svojoj vezi sa Marćioneom, Lekler je izjavio: „Džon je istupio ranije sa Menlijem, novim direktorom FCA, kako bi predstavio čitav tim, a to je  bila savršena prilika da se mi upoznamo, ali jednostavno, samo to, nije bilo nikakve priče o ugovorima i budućnosti".

„Ja nikada nisam imao direktan kontakt sa gospodinom Marćioneom, ali je on uvek imao dobru reč za mene. Očigledno da je uvek pravo zadovoljstvo čuti tako pozitivne komentare kada dođu od velikog čove, ali nikada nisam direktno kontaktirao sa njim.“

Dvadesetogodišnji vozač je već uspeo da osvoji 13 poena u vozačkom poretku tokom njegove prve Formula 1 sezone, dok takođe uspeo da svoj Alfa Romeo Sauber, napajan Ferrari motorm uvede u kvalifikacije, u tri odvojena navrata.

O tome da li je ova mlada nada učinila dovoljno kako bi ispunila sve uslove za timsku saradnju sa Sebastijanom Fetelom tokom sledeće szone, odluka ostaje na kompaniji Ferrari.

„Oni vrlo dobro znaju kakav sam ja vozač i sami će presuditi o tome da li sam ili nisam, dovoljno dobar. Ja sam i dalje mlad i posedujem dosta prostora da postignem velike stvari u automoto sportu, ali ukoliko mi se ukaže ovakva prilika, ona će predstavljati ostvarenje snova, ali nije moje da govorim o tome da li sam spreman ili ne.“

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group