Lancia Delta Integrale se vraća u reli kao električno izdanje

Lancia Delta Integrale predstavlja slavni Group A reli automobil iz ere osamdesetih i devedestih godina, a sada se vraća sportu u električnoj formi zahvaljujući brendu GCK Motorsport...

Nazvan GCK Motorsport Evo-e, ovaj potpuno električni reli automobil inauguralno će se pojaviti u električnom FIA World Rallycross Championship takmičenju sledeće godine, zajedno sa trinaest drugih automobila, stvarajući kurs za osvajanje titule.

Snaga ove mašine stiže iz Kreisel električnog izvora, koji razvija zdravih 680 kks i 884 Nm obrtnog momenta, što je sasvim dovoljno za ubrzanje od nule do sto za svega 1,8 sekundi, što je u suštini brže od Formula 1 bolida, kojima je za isti posao potrebno oko 2,6 sekundi u proseku.

Mnogima se neće svideti ideja reli šampionata sa električnim automobilima, jer je buka motora upravo glavni deo čitavog iskustva, međutim, tu je ipak daleko više stvari od jednostavnog prelaska sa benzina na struju. Kako sajt GCK Motorsports tima navodi, ovo će biti kombinovana upotreba solarne energije i snage prikupljene iz mreže zelenih izvora širom trkačke staze, a zauzvrat, GCK Energy će biti zadužen za snabdevanje strujom za punjenje baterija svih automobila izmađu trka iz svojih specijalnih kontejnera, što će predstaviti novu generaciju svetskog relikrosa, odnosno ekološki najsvesnije discipline u motosportu.

Što se tiče samog automobila, on zadržava čuveni kockasti izgled koji ga čini automatski prepoznativim na i van prašnjavih puteva, dok će ga ispratiti privremena liverija sa reli tematikom, kakvu možete videti na fotografiji iznad.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group