Modifikovani Ferrari 250 SWB Breadvan slupan na Le Man trci klasika

Jedan od najskupljih Ferrari modela na svetu, unikatni 250 SWB Breadvan, teško je oštećen na Le Mans Classic trci održanoj prošlog vikenda...

Na snimku postavljenom nedugo nakon udesa, možemo videti upadljivi Ferrari 250 SWB Breadvan koji je pretrpeo stravična oštećenja, ali na svu sreću, tridesetjednogodišnji vozač koji se nalazio za njegovim volanom usepeo je iz svega da izađe nepovređen.  

Iako kamera nije uhvatila incident u celini, klip nam jasno predstavlja oštećenja na suvozačevoj strani 250 SWB Breadvan modela, njegovom zadnjem delu i trenutak kada je udario u zaštitnu barijeru koja ga je nakratko podigla na dva točka.

Uprkos tome što ne možemo tačno sagledati obim štete na zadnjem delu modela, jasno možemo videti da su vrata sa suvozačeve strane potpuno otkinuta tokom incidenta. Pored toga, prednje krilo i branik su takođe zgužvani i zahtevaće zamenu. Automobil je bez sumnje pretrpeo i pojedina ozbiljna oštećenja na vešanju, kako pozadi, tako i napred sa suvozačeve strane.

Ono što je najinteresantnije, jeste činjenica da je ova mašina nastavila da se trka nekih šezdeset godina nakon svog prvog pojavljivanja na Circuit de la Sarthe stazi, tako da ovo nije prvi put da je slupana. Tokom 2015. godine, 250 SWB Breadvan model, koji je u to vreme imao vrednost negde oko 23 miliona evra, sudario se sa Shelby Daytona Cobra Coupe modelom, vrednim 7,5 miliona evra. Ovaj incident nije bio previše ozbiljan, ali je Ferrari pretrpeo oštećenja širom prednjeg branika, izgubivši čak i jedan far.

Za sada nema podataka vezanih za to da li je kompanija Ferrari pozvana kako bi sredila ovaj automobil, ali ukoliko imamo u vidu da vlasnik jednog ovakvog klasika može sebi priuštiti trkanje sa njim, onda nema nikakve sumnje da će imati dovoljno novca da ga popravi.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group