Kineska mlada nada od sledeće sezone u Alfa Romeo ekipi

Tim Alfa Romeo Racing potpisao je ugovor sa Guanjuom Džouom za sledeću Formula 1 sezonu...

Džou je prvi Kinez u Formula 1 šampionatu i od sledeće sezone voziće zajedno sa Valterijem Botasom, koji je iz Mercedesa prešao u Alfa Romeo. Ova poslednja objava kompletira postavku vozača za 2022. sezonu, sa Alfa Romeo ekipom koja je ostala zadnja da se izjasni. Mladi vozač zameniće italijana Antonia Đovinacija, koji ostaje bez angažmana sledeće sezone. Đovinaci je bio član italijanskog tima od njegovog debija 2019. godine.

Glasine o prvom kineskom vozaču ikada kružile su još od sredine trenutne sezone, dok ovaj vozač sa veoma dobrom podrškom donosi 25 miliona dolara svom novom timu. Spekulacije su se zatim zahuktale prošle nedelje, kada je šangajski diler Alfa Romeo modela mogao biti viđen kako čestita Džou na osiguravanju svoje pozicije u ovoj ekipi.

Međutim, u ovom momentu, ugovor je još uvek bio daleko od potvrđenog, jer je postojala potencijalna mogućnost za preuzimanje ekipe Sauber, švajcarskog tima koji funkcioniše kao predstavnik Alfa Romeo ekipe u okviru F1 šampionata, od strane Marija Andretija. Da se ovo ostvarilo, bilo bi potpuno jasno da bi američki tim odmah krenuo sa guranjem indycar vozača Koltona Herta, ali sa problemima vezanim za kontrolu koji nisu uspeli da se reše, ova akvizicija pala je u vodu.

Komentarišući dovođenje kineskog vozača, Frederik Vaseur, direktor tima Alfa Romeo Racing, izjavio je: "Čast mi je da poželim dobrodošlicu Guanju Džou u Alfa Romeo Racing Orlen. On je veoma talentovan vozač i njegovi rezultati u F2 šampionatu to potvrđuju, a mi se iskreno nadamo da će njegovi talenti još više cvetati u najjačem takmičenju. Ponosni smo na našu postavku za sledeću sezonu i sigurni smo da će Džou imati veoma uspešnu saradnju sa vrhunskim vozačem kao što je Valteri Botas."

Džou je višestruki osvajač Formula 2 šampionata i trenutno se nalazi na drugom mestu ovosezonske tablele, a nakon potpisivanja ugovora sa italijanskim timom, on je jasno dao do znanja da su se njegovi snovi ostvarili. "Sada je san realnost. Osećam se spremnim za izazove u F1 šampionatu, maksimalnoj lestvici moga sporta, u kojoj ću učestvovati pokraj dokazanog talenta svetske klase, Valerija Botasa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group