Kimi Raikonen proslavlja penzionisanje prodajom svog V10 modela

Kimi Raikonen se ove sezone zvanično povlači iz Formula 1 šampionata, a ovaj momenat je rešio da obeleži prodajom jednog od svojih V10 McLaren modela iz sezona 2002. i 2003. godine...

Ova posebna šasija MP4-17A-06, startovala je svoj život kao McLaren MP4-17 mašina sa Mercedes liverijom, dizajnirana od strane Adriana Njuija i brojnih drugih velikih imena u F1 šampionatu. Ovaj bolid takmičio se sedam puta tokom sezone 2002. sa Kimijem koji je završio na trećem mestu Grand Prix of Europe na Nürburgring stazi.

V10 mašina sa 845 ks dizajnirana je u pogonu Ilmore Engineering kompanije, ali je penzionisana na British Grand Prix trci tokom 2002. godine. Kimi je zatim dao McLaren ekipi najbolji rezultat sezone, završivši na drugom mestu Grand Prix de France trke.

Sa još dva pobednička postolja i četvrtim mestom koje je usledilo u ovom bolidu, Dejvid Kultard je još jednom provozao 06 šasiju do trećeg mesta na United States Grand Prix trci.

Kada se bude našao na sledećem aukcijskom događaju RM Sotheby’s St. Moritz, ovaj automobil će nositi 2002 MP4-17 liveriju, ali je on posebno prilagođen MP4-17D specifikacijama iz 2003. godine, u kojoj se trkao ukupno pet puta. Kultard je u ovom izdanju uspeo da osvoji Australian Grand Prix trku.

Ništa veličanstvenije nije moguće posedovati od ovakvog jednog slavnog i uspešnog bolida, koji će se u aukcijskom bloku najverovatnije prodati po procenjenoj ceni od 1,5 do 2 miliona funti, ako ne i više.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group