Kimi Raikonen omogućuje Hamiltonu tron u Monci

Više slika

Više slika

Ferrari je predstavljao favorita za pobedu na domaćem terenu pred svojim vernim ljubiteljima na Monci, posebno zbog osvajanja prve dve pozicije na startu...

Međutim, Luis Hamilton je imao druge planove, preuzimajući prednost preticanjem Fetela koju je omogućila Raikonenova slaba vožnja na prvom mestu, brilijantno uletajući u putanju svom glavnom rivalu za titulu nateravši ga na odlazak u boks, nakon čega je dostigao i lidera, zabeleživši šokantnu pobedu u Italiji.

U subotu, Fetel je izjavio kako bi on dozvolio svom klupskom kolegi da dobije trku u Monci sa pol pozicije, a tokom govo čitavog meča, delovalo je da će se stvari upravo tako i zavšiti. Finčeve šanse su se svakako povećale kada je Fetel izbačen iz koloseka u drugoj krivini prvog kruga.

U ovom, verovatno ključnom detalju trke, Hamilton je moćno krenuo na spoljnu Fetelovu stranu pokušavajući da ga zaobiđe. Rezultat je predstavljao kontakt koji je doveo do Fetelovog okretanja i preranog pit stopa zbog oštećenja. Hamilton je u međuvremenu uspeo da stigne i pretekne čak Raikonena koji je zatim uzvratio ponovo prešao na prvu poziciju gde je ostao dobar deo trke.

Raikonen je prvi otišao u pit stop, dok je Hamilton to obavio osam krugova kasnije. Sa svežim gumama, drugi Mercedes Valerija Botasa, koji još nije bio u boksu, nastavlja da juri za Raikonenom, dok se Hamilton ponovo približavao Ferrari vozaču. Botas je nakon toga otišao u pit, pružajući malo predaha vodećem, ali su njegove gume bile u veoma lošem stanju.

Nakon što je Hamilton napao i preuzeo vođstvo Raikonen je uspeo da zadrži makar drugo mesto i osigura svoj stoti podijum, sa Verštapenom koji je koji je ciljnu linuju prešao kao treći, pre nego što ga je pet kaznenih poena spustilo nazad iza Botasa i Fetela u finalnom poretku.

Fetel nakon Monce kaska za trideset poena iza lidera šampionata, a to se sve zbira nakon vikenda u kome su mu svi davali prednost i prognozirali da će zapravo smanjiti zaostatak na deset. Kako bilo i dalje ima deset trka do kraja i 175 poena koje je moguće osvojiti na tabeli.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group