Kimera oživljava legendu svetskog relija

EVO37 predstavlja omaž brenda Kimera legendarnom Lancia 037 modelu, poslednjem automobilu sa pogonom na svim točkovima koji je ikada osvojio World Rally Championship takmičenje...

Novo izdanje u svojoj specijalnoj Martini & Rossi liveriji, pojaviće se sledećeg meseca na Costa Smeralda International Historical Rally događaju. Ovde, automobil će biti vožen od strane vozača koji je bio uključen u stvaranje njegove legende. Brend Kimera je pre nekoliko dana objavio da će učestvovati u Costa Smeralda reliju, koji će biti održan osmog i devetog aprila na Sardiniji. Ovde, autombil će voziti Masimo Biasion, dvostruki WRC šampion, koji je u originalnom 037 modelu vozio trke 1983., 1984. i 1985. godine.

Pored toga što je vozio legendarni reli automobil kompanije Lancia u njegovim slavnim danima, Biasion je bio uključen u razvoj EVO37 modela, radeći na testovima automobila još od rane faze njegovog stvaranja. Ovo će takođe biti prvi put da ova mašina bude viđena u Martini liveriji, koja je krasila model iz Group B divizije.

Specijalna liverija Kimera 037 automobila predstavljena je u Casa Martini objektu, istorijskoj fabrici u Pasioneu, pred ovaj istorijski reli. Kako bi ovo postigla, kompanija Kimera dobila je dozvolu ne samo od brendova Martini & Rossi, već i Sparco i Pirelli, takođe. Stoga, ona će biti potpuno relevantna po pitanju brenda koji će obezbediti pneumatike i koji slavi 150 rođendan.

Automobil koji će Biasion voziti predstavlja prototip koji je kompanija prethodno koristila u Monte Karlu radi tehničkog razvoja i finog tjuniranja, tako da je veoma dobro upoznat sa reli šampionatom i trkama.

EVO37 napaja 2,1 litara veliki turbo i super-punjeni četvorocilindrični motor koji stvara više od 500 ks i 550 Nm obrtnog momenta. Motor je kreiran uz nadzor i stručnu pomoć Klaudija Lombardija, inžinjera koji se nalazio iza originalne jedinice koja je pokretala slavni Lancia 037 reli automobil. Svi paneli karoserije kreirani su od ugljeničnih vlakana i snaga je poslata na zadnju osovinu putem šestostepene manualne transmisije.

Kompanija Kimera isporučila je svoj prvi proizvodni automobil, šasijskog broja 001/037, holandskom kolekcionaru prošlog meseca. Druga jedinica biće isporučena do kraja aprila kolekcionaru iz Španije, dok kompanija planira da do kraja ove godine proizvede ukupno osam automobila. Do sada, 27 od 37 automobila planiranih za proizvodnju je prodato, dok preostale jedinice dolaze po ceni od 540.000 evra.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group