Ken Blockov Hoonicorn sa 1400ks

Posle kratkog videa, Ken Block je pokazao i fotografije svoje nove mašine, koja se bazira na 1965 Ford Mustang, nazvanu Hoonicorn V2...

 

Prva iteracija ovog vozila je već jedno od najluđih vozila koje smo do sada imali prilike da vidimo, sa unikatnom šasijom i 6.7 atmosferskim V8 motorom koji dolazi sa 845ks koji se šalju na sva 4 točka. 

Kako da nadmašite takvo vozilo? Sa par turbo punjača i malo metanola. Motor u verziji 2 sada dolazi sa posebnim podešavanjima i dva turbo punjača. Rezultat je 1400ks. 

"Dobili smo dozvolu za novi video koncept koristeći Hoonicorn, ali nam je bilo potrebno više snage", rekao je Block. "Razvio sam koncept koji je generalna ideja onoga što sam želeo - dva turba koji vire iz haube. Moj tim je uspeo ovo da izvede i dodali su metanol u jednačinu kako bi dobili snagu koju sam tražio". 

"Kada kažem da je ovo najstrašnija stvar koju sam ikada vozio - ne preterujem. Uopšte. Motor vrti moje Toyo gume do granice uništenja toliko brzo da ne stižem ni da menjam brzine na vreme". 

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group