Kako izgleda ulična vožnja najlepšeg Lancia Le Mans trkačkog modela

Brus Kanepa poseduje veoma impresivnu kolekciju klasičnih trkačkih automobila i nedavno je odlučio da se provoza ulicama svojim retkim 1984 Lancia LC2 modelom...

LC2 predstavlja model kreiran za World Sportscar Championship i Group C takmičenja, a iako možda nije toliko ikoničan u motosport krugovima kao pojedini drugi i nešto poznatiji Lancia automobili, on je jedna više nego impresivna kreacija i pravo čudo automobilskog inženjeringa sam po sebi.

U to vreme, kompanija Lancia bila je deo Fiat grupacije i više od svega joj je bio potreban motor za njen novi projekat, a njega je Ferrari obezbedio u vidu trolitarske V8 jedinice unutrašnjeg sagorevanja, koja je predstavljena u 308 GTBi QV seriji 1982. godine. Ova mašina je redizajnirana, tako da je njen kapacitet spušten na 2,6 litara i opremljena je sa dva KKK turbopunjača. Tokom 1984. godine, regulatorna pravila omogućila su njegovo vraćanje na tri litre zapremine, što je popravilo pouzdanost i dodalo konjažu. LC2 modeli kao što je Kanepin primerak, stvaraju oko 840 ks pri 9.000 rpm i 1.084 Nm obrtnog momenta pri 4.800 rotacija u minutu.

Tokom njihove karijere, kreirano je svega sedam primeraka Lancia LC2 autombila, koji su kompletirali 51 trku, zauzeli 13 pol pozicija i izašli tri puta kao pobednici. Detalji vezani za Lancia LC2 jedinicu koja se nalazi u vlasništvu Brusa Kanepa prilično su skromni, ali tokom snimka koji se nalazi ispod, moguće je videti ga tokom vožnje prigradskim putevima, pre nego što izađe na autoput. Ovaj čovek je više nego rad da stisne papučicu gasa do poda u nekoliko prilika, oslobađajući sav bes moćne V8 jedinice.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group