Još moćnije izdanje superautomobila sa imenom slavnog Nikija Laude

Brend Gordon Murray Automotive predstavio je svoj T.50s Niki Lauda model, ekstremnu ograničenu seriju T.50 hiperautomobilila, fokusiranu isključivo na trkačke staze, dizajniranu isključivo kako bi nudila neverovatno iskustvo bez kompromisa...

Ovo je još tvrdokornija varijanta T.50 mašine, nazvana po legendarnom trostrukom Formula 1 šampionu - predstavljena simbolično na njegov rođendan, razvijana paralelno sa svojim ulično legalnim blizancem i biće plasirana na tržište u svega dvadeset i pet primeraka, dok će sto "regularnih" T.50 jedinica biti kompletirano do januara 2023. godine.

Novi GMA T.50s model teži svega 852 kilograma, što je za preko sto manje od T50 serije koja teži 986 kg i ujedno je kombinovan sa nešto moćnijom verzijom V12 motora unutrašnjeg sagorevanja, zapremine 3,9 litaara, koji stvara 725 ks i može zavrteti do stratosferskih 12.100 obrtaja.

Ova zver od motra hrani se putem krovno montirane RAM indukcion kutije i dolazi sa besprekornim izduvnim sistemom, tanjih inconel legurnih zidova, potpuno redizajniranih glava cilindara i bregaste osovine, dok ga u ovom slučaju prati najnovije dizajnirana X-Trac šestostepena pedalna transmisija.

Svi eksterijerni paneli unikatni su potpuno za trkačku verziju i poseduju još više ultra lakih segmenata od ugljeničnih vlakana, dok staklene površine dolaze sa olakšanim strukturama preuzetim sa ulično legalnih modela. Opruge, amortizeri i rol bar potpuno su redizajnirani radi ultimativnog trkačkog performansa, dok je ceolupna šasija spuštena za za 87 mm napred i 116mm pozadi.

Kao što možemo primetiti ventilator od 400 milimetara sa ulično legalnih modela ostao je pozadi, ali sada je uparen sa još većim difuzorom i delta krilom. Prednji deo dolazi sa aktivnim aerodinamičnim segmentima, dizajniranim radi poboljšanja protoka vazduha do bočnih usisnika, dok su tu takođe i novi paneli, sa prominentnijim prednjim spliterom. Brend Gordon Murray Automotive tvrdi da je njegov T.50s model u mogućnosti da stvori oko 1.500 kilograma potiska.

Putnička kabina novog GMA T.50s Niki Lauda modela i dalje poseduje predivnu centralnu vozačku poziciju, sa vozačevim mestom u vidu kadice napravljene od ugljeničnih vlakana. Novi T.50s je dvosed, sa izmeštenim putničkim sedištem levo od vozača. Na praznom mestu sa desne strane nalazi se protiv požarni sistem, a napred možemo videti kontrolni panel sa gomilom dugmića.

Svaki od dvadeset vlasnika novog GMA T.50s Niki Lauda modela dobiće besprekorne i presonalizovane usluge. Dodatno, svaki primerak ove divlje mašine pratiće Trackspeed paket opreme, koji uključuje inžinjersku podršku i opremu potrebnu kako bi bila vožena na trkačkoj stazi, uključujući i komplet pit alata i opreme za punjenje goriva.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group