Japanski trkač odlazi u terenske avanture sa surovim Frontier modelom Nismo specifikacija

Dai Jošihara predstavlja Formula Drift šampiona koji je nedavno otkrio svoju veliku ljubav u terenskim trkama...

Kako bi proširio svoje učešće u ovom takmičenju, on i njegov spoznor, kompaniuja ENEOS, sklopili su saradnju sa brendom R/T Tuning iz Filadelfije, kako bi kreirali ovaj potpuno divlji Frontier model, predstavljen na ovogodišnjem SEMA događaju.

Ovaj tim je pred sebe postavio zadatak kreiranja 2006 Nissan Frontier Pre-Runner modela sa Nismo specifikacijama i istim VR30DDTT agregatom koji pokreće najnovije Nissan Z automobile. Tjuner je potpuno redizajnirao ovaj motor i poboljšao ga JE klipovima, Manley Turbo Tuff klipnjačama, R/T Tuning V2 turbo opremom, MBRP Armor Pro izuduvnom glavom i AMS Performanse izduvnim granama.

Rezultat svih ovih dodataka, zajedno sa specijalnim ECUTEK RaceRom čip tjuningom, predstavlja motor koji sada proizvodi zdravih 600 ks i 881 Nm obrtnog momenta, što bi trebalo da bude više nego dovoljno kako bi se ovaj veliki terenac provlačio kroz prašinu, pesak i blato.

Nakon što je ovaj agregat bio na mestu, na tapetu je bilo vešanje, zbog kog je ovaj Frontier poslat u Eimer Engineering radionicu, gde su stručnjaci ovog brenda zajedno sa Jošiharom i njegovom Formula Drift ekipom radili na stvaranju trkački spremne postavke.

Dizajniran od strane CJD Racing brenda, ovaj model koristi Blistein M 9200 amortizere, Eibach opruge i CJD opremu dugog hoda, kao i specijalnu devetoinčnu osovinu na zaključavanje. Yokohama Geolander M/T gume montirane su na Weld Racing Cinch beadlock točkove, dok su kočione dužnosti predate prednjim kleštima iz Nissan Titan serije, DBA rotorima i Power Stop diskovima

Sa liverijom dizajniranom od strane Jona Sibala i Sparco trkačkim sedištima unutra, ovaj ogromni terenac deluje potpuno spremno da sa Jošiharom krene u neverovatnu avanturu unutar sveta terenskog trkanja.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group