Japanska trka Formula 1 šampionata zvanično je otkazana

Treća trka u jesenjem delu Formula 1 šampionata je otkazana nakon razgovora između predstavnika najbržeg cirkusa i japanske vlade, kada je donešena odluka da se trka na jednoj od najboljih staza na svetu izbaci po drugi put u dve godine...

Događaj je trebalo da se održi desetog oktobra nakon Russian Grand Prix i Turkish Grand Prix trka kao deo trkačkog triplhedera. Formula 1 tvrdi da radi na detaljima revidiranja kalendara koja će uključiti zamensku trku, mada ne istog vikenda.

"Formula 1 je ove godine, ali i prošle, dokazala da se može adaptirati i pronaći rešenja za predstojeći period nesigurnosti i potpuno smo uzbuđeni nivoom interesovanja za održavanje naših događaja ove i sledeće godine", izjavio je sportski direktor Formula 1 šampionata u zvaničnoj pres objavi.

Haos se nastavlja sa kineskim i australijskim trkama koje su već otkazane ove godine. Turski događaj je u prvi mah takođe otkazan, ali je potom pomeren za oktobar, tako da je razmatran kao mogućnost dodavanja formi vezanih triplheder trka u Francuska-Austrija-Austrija. Kako Motorsport naglašava, još jedna varijanta ponavljanja i dupliranja Grand Prix trke moguća. U ovom slučaju, to bi značilo drugi događaj u Bahreinu.

Novi problem za F1 sada predstavlja i to što je Turska ponovo na crvenoj listi Velike Britanije i svako ko se vraća iz ove zemlje mora provesti deset dana u karantinu. Ovaj motosport ima više od jedne hiljade zaposlenih poreklom sa ostrva, tako da se čelnici prvenstva nadaju da će izbeći veće probleme korišćenjem Japana kao tranzitne zone.

Sa porastom obolelih od korona virusa nakon nepopularne Olimpijade, Japan je odabrao da ukine svoju trku, uprkos obećanjima da će svi iz F1 šampionata biti obezbeđeni privatnim letovima iz Istambula i da će svako biti testiran usput, sa putanjama kretanja ograničenim na pravcima hoteli/staze.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group