Japan dobija novog predstavnika u F1 šampionatu

Više slika

Više slika

Japan će ponovo imati predstavnika u F1 takmičenju, po prvi put ove sezone još od 2014. godine, jer je dvadesetogodišnji Juki Tsunoda postao partner Pieru Gasliju u ekipi AlphaTauri...

Međutim, japanski vozač izjavio je da njegova nacija i ljubitelji F1 takmičenja širom sveta ne bi trebalo da očekuju savršenstvo tokom njegove početničke kampanje, jer on iskreno očekuje da će njegova prva sezona biti puna grešaka.

Mladi Japanac je prošle nedelje uživao u predstavljanju na Imoli i mogao je biti viđen u AlphaTauri liveriji Toro Rosso STR14 modela sa 2019 specifikacijama, do koga je došao nakon što je prethodne sezone u šampionatu Formula 2 osvojio tri trke i završio na trećem mestu pored Karlina, što mu je umnogome pomoglo da bude prekomandovan u prvi tim italijanske ekipe gde će se boriti zajedno sa Gaslijem.

Iako je izjavio da je potpuno spreman kako bi se srčano borio za svoj novi tim još od samog starta, perspektivni vozač oseća da su greške neizbežne.

“Ovo će biti moja prva sezona”, izjavio je Tsunoda u intervjuu objavljenom na zvaničnoj strani Alpha Tauri tima. “Pokušaću da stvorim pritisak od samog počekta kako bih se privikao na automobil što je više moguće. Međutim, ja se ne plašim grešaka i trudiću se da ih ograničim koliko god da je to moguće, ali one su neizbežne na početku. Nadam se da ću naučiti dosta iz njih, dokazujući se kao i prošle godine u Formula 2 takmičenju.”

“Veoma sam ponosan što ću imati podršku japanskih navijača”, dodao je Tsunoda. “Veliki vetar u leđa predstavlja i to što ću biti još jedan predstavnik svoje zemlje u takmičenju nakon Kamuija Kobajašija, koji je vozio u sezoni 2014. Što se pritiska tiče, ja ga svakako stvaram samome sebi, tako da se po tom pitanju ništa ne menja i uvek ću nastojati da se probijam do uspeha.”

Japanski vozač je prilikom razgovora sa predstavnicima medija objasnio razloge zbog kojih je za Formula 1 šampionat izabrao broj 22.

“Tokom takmičenja u kartingu moj broj bio je 11, ali je on u najvećem rangu već uzet od strane Serđia Pereza. Ovo je bio jedan od razloga što sam odlučio da preuzmem 22, dok je drugi bio taj što on predstavlja broj Džejsona Batona, vozača koga veoma poštujem, posebno nakon osvajanja Formula 1 World Championship takmičenja u sezoni 2009. Dodatno, 22 ima veliki značaj za mene jer ga je koristio i japanski vozač Takuma Sato.”

Tsunoda će imati priliku da proba AlphaTauri 2021 automobil tokom predsezonskog testiranja na Bahrain International Circuit stazi, od 12 do 14 marta, pred samo otvaranje sezone koje će biti održano na istom mestu 28.03.2021. godine.

 

N.Đ.

Izvor: F1

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group