Jan Kopecki i Pavel Dresler su evropski šampioni

FIA Evropski reli šampionat (ERC) i promoter Eurosport su proglasili Škodine vozače evropskim šampionima. Jan Kopecki i Pavel Dresler su svoje trofeje, kao znak priznanja njihovih izuzetnih performansi tokom sezone, primili na svečanosti u Parizu.

Četiri dana pre toga, uspešan dvojac je takođe bio počastvovan od strane Međunarodne Automobilske federacije (FIA). Sa šest pobeda (Austrija, Kanarska ostrva, Azori, Rumunija, Češka i Hrvatska) od osam ERC trka ove sezone, Češki dvojac obezbedio je titulu na Evropskom prvenstvu još na reliju Hrvatske.

Pored Evropskog naslova, ŠKODA vozači takođe su odneli ukupnu pobedu u kontinentalnim prvenstvima u azijsko-pacifičkom regionu (APRC) i Južnoj Americi, kao i šest nacionalnih titula.

Evropski pobednički dvojac će ići u lov na svoj sledeći naslov u APRC 2014. ŠKODA će se takođe ponovotakmičiti sa sopstvenim timom na ERC.

"Imajući u vidu veliki uspeh 2013. godine, mi smo veoma optimistični u pogledu budućnosti," rekao je Hrabanek. Tu će takođe biti naslednik uspešnog Škoda Fabia Super 2000 motosport projekta, kada počne razvoj na Škoda Fabia R 5 modelu u Mlada Boleslav sledeće godine. U skladu sa FIA propisima, novi R5 reli automobil će biti opremljen 1.6-litarskim turbo motorom.

A.N.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group