Italijanski Maserati predstavlja svoj novi trkački MC20 GT2 superautomobil

Više slika

Više slika

Kompanija Maserati izbacila je nove fotografije svog Maserati MC20 GT2 modela nakon njegovog debija na Autodromo di Varano de’ Melegari događaju u Italiji...

Spreman za zvanični takmičarski debi na 24 Hours of Spa trci u junu, MC20 GT2 model prošao je opsežni proces modifikacija kako bi bio potpuno spreman za trkanje. Ovu mašinu pokreće isti trolitarski Nettuno V6 agregat duplog turbo punjenja kao i u ulično legalnoj varijanti, ali italijanski proizvođač još uvek nije objavio njegove nove cifre performansi nakon tjuniranja.

Karoserija MC20 GT2 kreirana je u potpunosti od kompozitnih panela dizajniranih radi značajnog povećanja sile potiska i smanjenja kilaže u poređenju sa proizvodnim modelom. Ključna poboljšanja uključuju novi prednji spliter, šire rubove i ogromni zadnji difuzor, sa podesivim zadnjim krilom. Svi paneli karoserije su opremljeni sistemom za brzo rastavljanje kako bi se osigurala njihova brza i laka zamena.

Uparen sa ovim agregatom stiže šestostepeni sekvencijalni trkački menjač sa pedalama za promenu brzina i električnim rotacionim aktuatorom transmisije. Maserati je takođe opremio svoj trkački automobil podesivim amortizerima i anti-roll šipkama na prednjem i zadnjem delu. Tu su takođe i elektronski sistem upravljanja, podesivi ABS, kompleksni sistem za prikupljanje podataka, FIA sertifikovani roll-bar i praćenje pritiska u gumama.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group