Ikona svetskog relija i sportskog automobilizma Ken Blok izgubio život u bizarnoj nesreći

Više slika

Više slika

Legenda motosporta, poslovni čovek i pionir Gymkhana turneja Ken Blok, izgubio je život u pedeset i petoj godini nakon nesreće sa motornim sankama u Juti...

Legenda relija bio je na odmoru sa svojom porodicom kada su na njega pale motorne sanke i ubile ga na licu mesta, kako je zvanično potvrdilo okružno šerifovo odeljenje.

"Drugog januara oko dva popodne, naša centrala dobila je poziv vezan za incident sa motornim sankama u okolini Mil Holova. Startovali smo akciju potrage i spašavanja zajedno sa organima reda i gorskim službama iz okolnih okruga. Vozač, Kenet Blok, star pedeset i pet godina iz Park Sitija u Juti, upravljao je motornim sankama na strmoj padini kada se njegovo vozilo prevrnulo i sletelo na njega. On je preminuo od zadobijenih povreda na licu mesta", stoji u izjavi.

Kancelarija šerifa Okruga Vosač potvrdila je da je, iako je Blok upravljao motornim sankama u grupi, on bio sam kada se incident dogodio. Kancelarija lokalnog državnog patologa radi na zaključivanju tačnog razloga smrti legendarnog Bloka.

"Sa dubokim žaljenjem potvrđujemo da je Ken Blok danas preminuo nakon kobnog incidenta na zimovanju. Ken je bio vizionar, pionir i ikona sportskog automobilizma, ali najvažnije od svega, on je bio otac i muž. Blok će svima neverovatno nedostajati, ali vam molimo da cenite privatnost njegove porodice tokom vremena u kome žale svoj veliki gubitak."

Ken Blok je startovao svoju reli karijeru 2005. godine i takmičio se nekoliko sezona u Američkom nacionalnom reli šampionatu. On je svetsku pažnju privukao tri godine kasnije kada je izbacio svoj prvi video Gymkhana Practice, podelivši ga putem YouTube platfrome i privukavši desetine miliona pregleda. Blokov profil samo je rastao dalje kada se pojavio u TopGear emisiji i 2010. godine je zvanično ušao u Svetski reli šampionat.

Između 2008. i 2018. godine, Blok je izbacio desetak nastavaka njegovog Gymkhana serijala, zajedno sa dva Climbkhana specijala i nedavnim dodatkom youtube franšizi pod nazivom Electrikhana, koji smo vam zvanično predstavili ovde i u kome vozi svoj specijalni Audi S1 Hoonitron model u Las Vegasu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ken Block (@kblock43)

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group