Hyundai lansira redizajnirani i20 R5 reli automobil

Više slika

Više slika

Kupci, odnosno trkački timovi, širom sveta, postaju veliki biznis za brojne proizvođače automobila širom sveta...

Međutim, kompanija Hyundai, na primer, nije preterano zadovoljna razvojom i predstavljanjem takmičarskih vozila i ostavlja svojim klijentima da od njih izvuku najbolje.

Korejski proizvođač automobila obelodanio je svoju novu liniju redizajniranih i20  R5 reli automobila za ovu sezonu, obećavajući svim njenim kupcima daleko više  snage i potentnije automobile, zahvaljujući nastavku saradnje sa inžinjerima unutar tima iz Customer Racing odeljenja.

Fokus se i dalje zasniva na razvijanju zajedničke četvorolitarske jedinice zapremine 1,6 litara, koja sada poseduje varijabilne tajmere, popravljeno mapiranje motora i bolji odgovor na gas, ali ipak, to nije sve.

Zajedno sa svim modifikacijama motornog sklopa, odeljenje zaduženo za motosport kompanije Hyundai, tvrdi da obnovljena šasija sada poseduje bolje upravljanje, zajedno sa novim amortizerima, za ravne i grube terene. Tu je još i široki opseg različitih mapiranja takođe, dostupan za timove koji tek žele da kupe nove automobile, ali i one koji žele da poboljšaju svoje već kupljene automobile.

„U svim našim naporima vezanim za i20 R5 liniju i kupcima koji uvek ciljaju ka osiguravanju svoje takmičarske moći, već na samom početku prvenstva, rapidni razvoj ove kategorije naših autombila označava konstantan rad, koji nam omoućuje da izađemo u susret ogromnim zahtevima“, izjavio je menadžer za saradnju sa klijentima kompanije Hyundai Motorsport, Andrea Adamo.

i20 R5 poseduje veoma jaku konkurenciju u vidu identično pripremljenih verzija Ford Fiesta, Citroen C3, Peugeot 208, Volkswagen Polo GTI i Škoda Fabia modela. R5 reli automobil uspeo je da osvoji veliki broj reli šampionata, uključijući titulu u WRC2 klasi, ali brojne nacionalne i regionalne serije takođe.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group