Honda lansira Global NSX GT3 sportski program

Više slika

Više slika

Japanski brend Honda najavio je kreiranje svog NSX GT3 trkačkog automobila, koji će biti dostupan za kupovinu timovima širom sveta, počevši od sledeće sezone..

Karoserija i motor ovog trkačkog automobila biće kreirani zajedno sa ulično legalnim NSX varijantama u fabrici smeštenoj u Ohaju, dok će JAS Motosport sastavljati ostale modele kako bi podržali trkačke programe koji postoje u Evropi, Aziji i Južnoj Americi. Sve porudžbine ovih automobila u Americi izvršavaće Honda Performance Development odeljenje, a u Japanu za nove varijante GT3 modela biće zaduženi ljudi iz Mugena.

Honda NSX GT3 automobil takmiči se u nekoliko destina šampionata širom sveta pod okriljem Svetske auto-moto federacije, naravno, uključujući i Blancpain GT Series, Nurburgring 24 Hour u Evropi, Blancpain GT Asia Series i GT Asia trke, Super GT GT300 klase u Japanu i mnogim drugim takmičenjima.

Snaga ove serije automobila dolazi iz V6 twin-turbo motora zapremine 3,5 litara, baziranih na modelima jedinica koje se mogu pronaći u proizvodnim, ulično legalnim NSX varijantama, a upareni su sa šestostepenim sekvencijalnim, trkačkim menjačima koji svu snagu šalju na zadnju osovinu.

„Honda je izuzetno ponosna na lansiranje svog NSX GT3 Customer Racing programa“, izjavio je Robert Vaterson, glavni i odgovorni direktor Motorsport odeljenja, pri kompaniji Honda Motor Europe. „Sa korisničkom podrškom Honda, JAS Motorsport, HPD i Mugen podsektora, radujemo se budućim borbama za titulu NSX modela na svim najprestižnijim takmičenjima GT3 šampionata širom sveta, sledeće godine, ali i ubuduće.“

Honda NSX GT2 modeli biće u ponudi sa startnom cenom od 465.000 evra, onda kada dolaze od strane korporacije JAS Motorsport, a prate ih sve dodatne opcije i kompletna podrška dostupna kupcima, odnosno trkačkim timovima u svim šampionatima.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group