Hamilton smatra da je Ferrari brži od Mercedesa


Iako je Mercedes osvojio svih 7 trka u ovogodišnjem F1 šampionatu, Hamilton smatra da Ferrari ima snažnije i brže bolide...

Petostruki F1 šampion nedavno je otkrio svoje mišljenje o ovogodišnjim bolidima i njihovim promenama i rekao nešto što niko nije očekivao. Iako je Luis pobedio u 5 od 7 trka koje su održane, on je rekao da smatra da je Ferrari brži i da on mora mnogo da se muči da bi pobedio članove italijanskog tima.

„Ferrari je neverovatno brz na pravinama. Oni definitivno imaju drugačiji dodatak agregatu koji im daje snagu, pa je Fetel na pravinama brži od mene, čak i kada imam upaljenu DRS opciju.“, rekao je Hamilton.

Trenutno je Luis u velikom vođstvu i ima 162 poena, njegov partner iz Mercedes tima, Valteri Botas, je na drugoj pociziji sa 133 poena, dok je Sebastian Fetel na trećem mestu sa 100 poena. Ipak, ima još dosta trka da se vozi, a ako je Ferrari zaista moćniji i snažniji od Mercedesa, onda to znači da će ovo biti uzbudljiva i vrlo napeta sezona.

Sledeća trka koja nas očekuje je Velika nagrada Francuske, koja će se odžati u nedelju 23.06. 2019.

Foto:Carscoops

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group