Hamilton sedmi put postao šampion

Britanski trkač već mesecima sedi na vrhu tabele i činilo se neizbežno da će se poravnati sa rekordom Mihaela Šumahera. Sada sedi sa 307 bodova u prvenstvu vozača, 110 bodova ispred svog saigrača Valtterija Bottasa koji je drugi.

Hamilton je započeo Veliku Nagradu Turske sa šestog mesta nakon teške kvalifikacione sesije u vlažnim uslovima. Imao je podstandardni start u trci i u jednom trenutku je zaostao više od 20 sekundi za vođom Lensom Strolom. Međutim, nakon što je u 8. krugu prešao sa mokrih na srednje gume i nastavio do kraja, Hamilton je uspeo da prestigne sve svoje rivale i pronađe zaista neverovatan tempo, na kraju završivši 31 sekundu ispred drugoplasiranog Serđia Pereza.

Hamilton je na ovaj način ušao u istoriju i sada deli prvio mesto za legendarnim Mihaelom Šumaherom kao F1 vozač sa najviše titula. Ako hamilton osvoji još jednu titulu, on će defitivno psotati najobljo vozač, ili bolje reći najuspešniji vozač svih vremena, jer je već prestigao šumahera sa brojem pobeda.

Naravno, sezona još nije gotova, ali pošto Hamiltona niko ne može da stigne, on je već sada sigurni šampion.

Biće interesantno videti, kako će se Hamilton snaći u novoj sezoni koja će doneti promene na bolidima i ograničenja budžeta i da li će tada uspeti da dođe do triumfa.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group