Hamilton ponovo ŠAMPION!

6. put u svojoj karijeri, Lusi Hamilton odnosi titulu prvaka Formule 1...

Iako je posle trke u Americi završio na drugom mestu pobedničkog postolja, Luis Hamilton je ostvario zbir bodova koji nam jasno govori da je on ovogodišnji šampion. Ovo je 6. titula Luisa Hamiltona, što znači da on treba da osvoji još jednu sezonu kako bi se izjednačio sa legendarnim rekorderom, Mihaelom Šumaherom. S obzirom na to da će Hamilton još voziti, sigurni smo da će on uspeti da stigne, ali i da prestigne Šumahera, po čemu će dobiti titulu i najuspešnijeg F1 vozača svih vremena.

U toku trke, Hamilton je bio na prvom mestu, ali Valteri Botas demonstrirao je neverovatnu veštinu i znanje, pretekao je svog klubskog kolegu i nije mu dao priliku da šampionsku titulu proslavi pobedom i prvim mestom na pobedničkom postolju.

Iza Botasa i Hamiltona našli su se Maks Ferštapen i Šarl Lekler koji su takođe izvanredno vozili. Sebastian Fetel je verovatno najnesrećniji čovek sa ove trke, jer se njegov bolid pokvario, zbog čega je mora da se isključi iz trke.

Do kraja šampionata ostalo je još samo 2 trke, a sledeća će biti za 2 nedelje u Brazilu, pa će biti interesantno videti kako će se dalji tok takmičenja odvijati, kada već znamo ko je pobednik.

Foto: Encyclopedia Britannica

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group