Hamilton odnosi pobedu u Britaniji nakon Verštapenovog udesa

Više slika

Više slika

Luis Hamilton je pobednik jučerašnje Formul 1 2021 British Grand Prix trke na Silverstone Circuit stazi...

Hamilton je na domaćem terenu napao glavnog rivala za titulu Maksa Verštapena, koji se sticajem loših okolnosti slupao tokom prvog kruga trke. Sudeći prema Guardian publikaciji, Hamilton je ušao u borbu sa Verštapenom, koji je poslat u zaštitnu ogradu pri brzini od gotovo 290km/g, u kojoj je udario pri sili od 51G ispred 140.000 gledalaca. 23 godine star vozač Red Bula nije pretrpeo bilo kakve ozbiljne povrede, ali je poslat u bolnicu radi svih testova iz predostrožnosti.

"Želeo sam da ostanem odmeren u svom pristupu, posebno sa Maksom koji je bio veoma grasivan. Zatim, bili smo potpuno usklađeni i jednostavno mi nije ostavio dovoljno prostora", komentarisao je Hamilton ovaj udes. "Međutim, nevezano sa tim da li se ja slažem ili ne sa odlukom oko kažnjavanja, jednostavno sam se kockao i nastavio da radm. Nisam želeo da dozvolim da se bilo šta nađe na putu."

Kristijan Horner, direktor Red Bull tima, opisao je incident kao očajan postupak i optužio Hamiltona za prljavu vožnju. Ron Medovs, tim menadžer Mercedesa odgovorio je: "Hamilton je bio preblizu tokom devetog skretanja".

"Sve je bilo previše napeto. Ovo je bila toliko fizički naporna trka, vreme je bilo odlično", izjavio je Hamilton nakon gran prija. "Bilo je veoma teško ali sam dao sve od sebe ove nedelje. Jednostavno pokušavam da otrkijem performanse ovog bolida sa svojim ljudima iz tima. Ponosan sam na sve, uprkos tome što smo imali strašan deficit na stazi."

Verštapen je iskoristio Instagram kako bi podelio svoje dobrostanje sa obožavaocima. "Drago mi je da sam dobro. Ovo je bio udarac od 51G, ali se vraćam sebi i osećam se bolje", izjavio je. "Penal koji sam dobio neće nam pomoći u bilo kom smislu, ali nikako ne služi pravdi zbog opasnog poteza koji je Luis izveo na stazi. Gledajući proslavu pobede iz bolničkog kreveta i njegovo nesportsko ponašanje dodatno su me uvredili, ali idemo dalje", dodao je Maks.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group