Hamilton je povećao svoju prednost u Mađarskoj

Više slika

Više slika

Mercedes se pokazao kao veoma težak automobil za vožnju tokom trening trka u petak i subotu, a oba vozača ove ekipe imala su pehove tokom probe...

Međutim kada je nedelja došla, četvorostruki šampion sveta pojavio se sa svojim W09 modelom baš tamo gde je i hteo, kontrolišući trku kako bi povećao prednost nad Sebastijanom Fetelom u vozačkom skoru za 24 poena.

Delovalo je kao da Mercedes ima sigurnu prvo-drugu poziciju sa šest krugova do kraja, ali je Fetel iskoristio DRS kako bi pretekao Valerija Botasa u prvoj krivini. Kada je Finac pokušao da se izobri u drugoj krivini, zakačio je Fetela, dok je Nemac nastavio dalje, vukući Raikonena zajedno sa sobom, kako je Botas pao na četvrto mesto sa oštećenim prednjim krilom.

Tri kruga kasnije, Botas je udario u Red Bull Danijela Rikijarda, kada je Australijanac pokušao da se premesti u prvi red kako bi trku učinio daleko boljom za Finca, koji je na kraju završio na petoj poziciji, koju je održao uprkos 10 sekundi kazne koju je dobio nakon trke zbog učešća u incidentu. Rikijardo, sa druge strane, može biti oduševljen svojim četvrtim mestom, posebno zbog činjenice da je startovao dvanaesti.

Pier Gasli odvozao je fantastičnu trku završivši na šestom mestu za Toro Rosso, komotno vodivši ispred Kevina Magnusena u bolidu Haas, dok je Fernando Alonso, pružio ekipi McLaren tračak nade, završivši na osmoj poziciji. Renault Karlosa Sainca i Haas bolid Romaina Grosjna postavili su se do desetog mesta.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group