Hamilton osvaja nove poene u Singapuru

Više slika

Više slika

Luis Hamilton je ponovo briljirao osiguravši pobedu u nedeljnoj singapurskoj trci, dok je njegov glavni rival Sebastijan Fetel još više smanjio svoje šanse u borbi za ovosezonsku titulu...

U Singapuru smo mogli da vidimo dve potpuno različite slike dva pretendenta za tron u vozačkom poretku, dok je jedan od najvećih gubitnika svakako bio vozač ekipe Ferrari. Neko može reći da italijanski brend olako ispušta prilike za osvajanje ovogodišnje titule, ali je Hamiltonu veoma teško oteti bodove u svakom slučaju, a trenutni šampion drži svoju prednost nemilosrdnom efikasnošću.

Vozač ekipe Mercedes u  svojoj poslednjoj borbi ostvario je jedan od najboljih kvalifikacionih krugova u svojoj karijeri, a on je bio nešto najbliže snu kome svi vozači teže. Direktor tima Toto Volf izjavio je Hamiltonov krug bio nešto najspektakularnije što je od njega ikada video.

Od starta, Britanac je diktirao tempo trke, na pravi način odradivši zamenu pneumatika i nastavljajući u besprekornom maniru do kraja. U jednom trenutku Maks Ferštapen se približio jer je Hamilton bio zadržan od strane vozača koje je sustigao za čitav krug, ali kada je ponovo pred njim nastala čistina, razlika između dva bolida postala je značajno veća.

Ovo je sedamnaesta pobeda ove sezone za vozača ekipe Mercedes, a što je važnije, njegova četvrta od pet trka u nizu. Fantastičan niz obezbedio je veliku prednost na vrhu tabele, ekvivalentnu osvajanju titule i tri prazna mesta od fetela u ukupnom poretku, sa šest trka do kraja.

Iako je sa ogromnom količinom bodova Hamiltonova titula gotov osigurana, pa čak i pored neverovatno boljeg tempa u poređenju sa svojim glavnim rivalima iz Ferrari paketa, legendarni vozač najbržeg cirkusa ne želi da se zanosi previše i cilja ka maksimumu. „Potrebno je da osvojim svaku trku do kraja“, izjavio je Britanac, a sa trenutnom formom koju poseduje retko ko bi smeo da se kladi u suprotno.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group