Hamilton i Rosi zamenili vozila

Višestruki šampioni i legende trkačkih motorsportova, odlučili su da zamene uloge...

Luis Hamilton ove godine postoa je 6. put šampion u kategoriji Formula 1. Ovaj momak se polako bliži rekordu Mihaela Šumahera i ne sumnjamo da će on u godinama koje slede prestići sve svoje idiole i postati najuspešniji Formula 1 vozač svih vremena.

Sa druge strane imamo i Valentina Rosija, živu Legendu Moto GP kategorije koji i sa 40 godina još uvek maestralno vozi i predstavlja pretnju mlađim kolegama. Ovaj čovek ima 11 osvojenih titula u svojoj profesionalnoj karijeri i trenutno je rekorder što se tiče osvojenih titula.

Pošto su sinonim trkačkih moto sportova, ove dve legende odlučile su da se sastanu i da zamene vozila kako bi iskusili drugačije svetove. Tako je Valentino seo u Hamiltonov  F1 bolid, dok je Luss seo na brzu Yamahu Valentina Rosija.

Jedan drugom dali su savete, a zatim su pokušali da iskuse potpuno novi svet.

„Iako sam upoznat sa brzinom i stazom, vožnja motora je potpuno drugačija, potrebno je da motor oborite i da zalegnete u krivini, što je mnogo teško“, rekao je Hamilton, dok je Rosi imao drugačiji komentar: „Formula ima neverovanto ubrzanje. Navikao sam da u krivine ulazim tako što ne okrećem volan već, bacam svoje telo, pa mi ruke nisu naviknute na toliko pomeranja i okretanja“.

Susret dve legende verovatno će biti pamćen decenijama i prepričavan godinama, pa zato pogledajte delić njihovog susreta.

Foto: Top Sport

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group