Grožan će se uskoro naći u šampionskom bolidu ekipe Mercedes

Više slika

Više slika

Romen Grožan sledećeg meseca će imati priliku da vozi šampionsku mašinu Mercedes W10 F1, Luisa Hamiltona, iz 2019. godine...

Nakon što je vozač imao bliski susret sa smrću na prošlogodišnjoj trci Bahrain Grand Prix u novembru mesecu, direktor Mercedes tima, Toto Vulf, izjavio je da će obezbediti Francuzu priliku da vozi jedan od F1 automobila njegovog tima, posebno zbog toga što ne želi da poslednje Grožanovo iskustvo sa bolidom bude ono koje je imao kobnog dana u Bahreinu.

"Veoma sam uzbuđen što mogu da se vratim u F1 automobil. Ovo će biti posebna prilika za mene i vožnja Mercedes modela koji je osvajač svetskog šampionata predstavljaće unikatno iskustvo", izjavio je Francuz. "Zahvalan sam Mercedes F1 timu i Totou zbog ukazane prilike.Prvi put kada sam čuo za mogućnost vožnje ovog šamšionskog modela bio sam u bahreinskom bolničkom krevetu i slušajući Tota koji je razgovarao sa medijima i zvanično uputio poziv nisam mogao verovati svojim ušima. Kada sam ponovo pročitao tu vest u pisanom formatu, ona me je potpuno oduševila."

Grožan će sesti u kokpit Mercedes W10 automobila kako bi kompletirao nekoliko demonstrativnih krugova na French Grand Prix trci 27. juna. Vozač će zatim uživati u privatnom test trkama na Paul Ricard stazi dva dana kasnije.

"Sa radošću možemo raći da podrška Romenu predstavlja posebnu priliku za nas", izjavio je Vulf. "Ideja je prvi put došla kada je delovalo da će Grožan verovatno završiti svoju aktivnu karijeru u Formula 1 šampionatu i mi nikako ne želimo da kobni incident bude njegov poslednji momenat koji će pamtiti u F1 bolidu."

Nakon izlaska iz Formula 1 šampionata zaključno sa prošlogodišnjom sezonom, Grožan se sada trka za Dale Coyne Racing tim u IndyCar takmičenju.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group