Giulietta odlazi u trkačke sfere britanskog touring šampionata

Više slika

Više slika

Da li se sećate modela Alfa Romeo Giulietta?

Nemojte žaliti ukoliko ste zaboravili na ovaj automobil, proizveden pre gotovo osam godina, a njegovim zamenama, Gulia sedan i Stelvio krosover modelima, takođe polako ističe rok trajanja. Međutim, u ovoj seriji italijanskog proizvođača i dalje je prisutno nešto života.

Tako makar smatraju trkački timovi, koji su preuzeli ovu liniju i smestili je na staze British Touring Car Championship takmičenja.

Automobil predstavljen ove nedelje na Autosport International show sajmu automobila u Velikoj Britaniji, nastao je iz saradnje Duo Motorsport i HMS Racing kompanije, prethodno znane kao Handy Motorsport, a projekat je potpuno podržan od strane proizvođača i udruženja ovlašćenih Alfa Romeo prodavaca.

Tačne specifikacije ove varijante modela nisu u potpunosti otkrivene, ali je poznato da je izgrađen na bazi svih uslova koje diktira sledeća generacija regulatornih pravila Touring automobila. Ovo potvrđuje upotrebu dvolitarskog turbo motora matiranog na Xtrac šestostepeni sekvencijalni menjač, koji u ovom slučaju snagu šalje na prednje točkove, baš kao i ulično legalni automobil na kome je baziran.

ECU jedinica opremljena je Cosworth komponentama, kvačilom, kutijom za pedale i kočnicama koje su dostupne zaslugom kompanije AP Racing. Aero paket je potpuno utegnut, a celokupna dinamika karoserije dizajnirana je kako bi postala potpuno ekonomski efikasna, što je savršeno za svaki tim koji se opredeli za ovaj automobil.

Upravo na ovaj način BTCC privlači toliko mnogo različitih proizvođača, a ova modifikovana serija Giulietta automobila takmičiće se sa NGTC verzijama Audi S3, BMW 125i, Ford Focus RS, Honda Civic Type R, MG6, Subaru Levorg, Vauxhall Astra i Volkswagen CC automobila. Prošle godine smo takođe imali priliku da vidimo Mercedes A-Class, Chevy Cruze i Toyota Avensis modele takođe. Ovo je veoma čudna kombinacija automobila, tako da Alfa mora veoma brzo da ostavi dobar utisak i postavi se kao jasan favorit u jednoj od najkompetetivnijih trkačkih serija na svetu.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group