Gazda Red Bull ekipe bi voleo da Maks manje demolira bolide

Više slika

Više slika

Vozač ekipe Red Bull, Maks Ferštapen, delovao je kao najbrži vozač u Monaku, sve dok se nije slupao tokom treninga, stavljajući tačku na sve nade za prvim mestom...

Sa druge srane, njegov timski kolega, Danijel Rikardo, uspeo je da stane na pol poziciju, uprkos tome što je bio primoran da završi kvalifikaciju sa kvarom na MGU-K sistemu, što mu je donelo nešto manje snage od normalne.

U Monaku, Ferštapen je uspeo da odvoza trku do kraja i zauzme devetu poziciju, osovjivši dva poena. Doduše, konačan rezultat je mogao biti potpuno drugačiji, da ovaj mladi junak nije imao kontakt sa zidom.

Do sada, u ovoj sezoni Formula 1 šampionata videli smo šest različitih grešaka Maksa Ferštapena. U Australiji, ovaj vozač je trku završio kao šesti zbog okretanja, u Bahreinu se sudario sa Hamiltonom i bio povučen, nakon čega se u Kini zakucao u Fetela i završio na petom mestu, dok se u Azerbejdžanu sudario sa klupskim kolegom i morao da se povuče sa staze. Pre sudara u Monaku, mlada nada je imala i kontakt sa Strolom u Španiji.

„Nadam se da će početi da zaista razmišlja o svemu. Maks mora da promeni svoj pristup, suviše je brz i to ga previše košta,“ izajvio je šampion 2016 F1 sezone Niko Rozberg.

„Maks poseduje neverovatan talenat. Imao je teške lekcije, očigledno, ove godine, ali ja smatram da će mu modifikovani pristup zaista prijati. Ono što je najfrustrirajuće u celoj priči, jeste to što on sada radi više nego ikada, oseća se bolje nego ikada, ali veruje da se ipak previše trudi. Kada se nađete u spirali, pokušavate još jače, mada je ipak, najvažnije da udarite reset“, izjavio je direktor tima.

O tome kako se Ferštapen oseća zbog svega ovoga, potvrđuje trka u Monaku, za koju tvdi da je odvozao previše pažljivo. Međutim, deluje da su samo najbolje stvari pred ovim vozačem, koji će u jednom trenutku definitivno pronaći svoj balans i predstaviti svu snagu koju zaista poseduje.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group