Formula 1 otkazuje trku u Turskoj i dodaje još jedan Austria Grand Prix

Formula 1 šampiont morao je reorganizovati ovogodišnji kalendar zbog novih putnih restrikcija u Tursku i izazvanih Kovid-19 pandemijom...

"Radovali smo se trci u Turskoj, ali su nas nažalost dočekale putne retrikcije, što znači da ne možemo biti tamo u junu mesecu", izjavio je Stefano Domenikali, predsednik i izvršni direktor F1 takmičenja. "Želim da zahvalim prmoterima i vlastima u Turskoj za sav njihov trud koji su uložili prošlih nekoliko nedelja."

Celokupan događaj planiran je od 11. do 13. juna, ali se ni jedna trka neće održati tog vikenda, a Formula 1 će zadržati 23 sezonske trke zahvaljujući dodatoj rundi u Austriji.

Kako bi se prilagodili novim izmenama, trka u Francuskoj, na Circuit Paul Ricard stazi, biće pomerena napred jednu nedelju, za vikend od 18. do 20. juna. Narednog vikenda, od 25. do 27. juna, biće održana dodatna trka na Red Bull Ring stazi. Nakon ovog gran pri događaja zakazana je još jedan austrijski događaj koji će se održati od drugog do četvrtog jula.

Ovo znači da ćemo u ovogodišnjem rasporedu imati tri uzastopna takmičarska vikenda, sa trkama i treninzima od 18. do 4. jula. Slično dupliranje austrijskih trka dogodilo se i prošle godine, takođe kao rezultat pandemije. Formula 1 dodaje da, iako će French Grand Prix trka biti održana nedelju dana kasnije, sve karte koje su prodate ostaju validne.

"Formula 1 šampionat ponovo pokazuje da je sposoban za brzo reagovanje i prilagođavanje datoj situaciji, dok mi možemo biti oduševljeni dupliranjem austrijske trke, jer to samo znači da naša sezona ostaje na 23 takmičenja", dodao je Domenikali.

Turski promoteri zamolili su upravu najbržeg cirkusa da potencijalno pomeri istambulsku trku za neki kasniji datum. Serija bi mogla pomeriti turski gran pri i uglaviti ga pred kraj godine ukoliko se još neka trka povuče. Sličan dogovor uspostavljen je i sa kineskim promoterima za Chinese Grand Prix trku, koja je otkazana iz sličnih razloga.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group