Formula 1 će nova pravila testirati u video igrama

2021. godine, stižu nova F1 pravila koja će drastično promeniti ovaj sport...

Nova pravila označavaju početak nove ere u istoriji Formule 1, donoseći značajne promene dizajna kako bi automobili bili lepši i sposobniji da slede jedan drugog, a da pri tome ne izgube snagu.

Novi aerodinamički paket omogućiće čistiji protok vazduha iza automobila. Trenutni automobili F1 gube oko 40 do 50 procenata svoje snage kada se nalaze iza drugog automobila, ali 2021. godine, automobili će to smanjiti na oko 5 do 10 procenata, što olakšava ne samo bliske bitke, već i preticanje. Ostale tehničke revizije uključuju veće 18-inčne felne i gume nižeg profila.

Zvaničnici Formule 1 veruju da će ove promene dovesti do smanjenja vremena krugova i do 3 sekunde što će 2021 automobile približiti brzinama sezone 2016.

Ključna promena u ovoj sezoni je uvođenje ograničenja potrošnje novca po prvi put, s tim da se gornja granica troškova postavlja na 175 miliona dolara po ekipi godišnje. Danas vodeći timovi redovno troše preko 300 miliona dolara po sezoni, ali budžeti manjih timova su ispod 100 miliona dolara.

To dovodi to toga da bogatiji timovi uvek budu u prednosti i da imaju bolje automobile, što vozače stavlja u nepovoljnu poziciju. Na ovaj način će se svi timovi izjednačiti i svi će imati jednaku šansu da se dokažu i da pokažu vozačko i mehaničko umeće.

Tehnički šef F1, Pet Sjamonds, otkrio je da će gejmeri ove godine imati veliki udeo u testiranju novih pravila, jer će se u simulatorima i igricama testirati nova pravila i promene na bolidima. Pet kaže da su današnji simulatori neverovatno realni i da će pokazati jasnu sliku kako će nova pravila uticati na 2021 F1 sezonu. Zato će profesionalni virtuelni trkači testirati ova pravila i demonstrirati kako će novo f1 trkanje izgledati.

Na onovnu ovih istraživanja, Formula 1 tim će napraviti finalne promene i odluke, koje će na kraju primeniti u pravim vožnjama koje će nas čekati 2021. godine.

Foto:F1.com

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group