Focus RS BTCC Racer deluje potpuno spremno za sledeću sezonu

Više slika

Više slika

Nakon 27 godina odsustva, RS oznaka se vraća u British Touring Car Championship (BTCC) takmičenje, predstavljena novim Ford Focus modelom istaknutim na Autosport International Show sajmu automobila...

Dizajniran i izgrađen u pogonima kompanije Motorbase tokom pauze nastale između dve sezone, ovaj sportski automobil kreiran je kako bi nastavio tamo gde je Sierra Cosworth RS500 model stao, tako da je njegova puna trkačka liverija bila nešto što se nije moglo izbeći.

"Ja sam ljubitelj Ford automobila i obožavam sve serije ove kompanije. RS model je u mojoj DNK još od kada sam se trkao za volanima RS Coswort varijanti. To je bilo nekada davno, a sada sam presrećan što mogu ponovo da pozdravim povratak RS linije na BTCC stazu i to u svojstvu ključnog dela garaže mog Motorsport tima", izjavio je Dejvid Bartum, direktor ove ekipe. "Stil karoserije RS modela savršeno se slaže sa ukupnim izgledom BTCC šampionata, tako da izrazito agresivna pojava dodaje ovom Fokus modelu izvanrednu i potpuno novu definiciju."

Direktor tima dodao je da rad na ovom automobilu uključuje mnogo više od jednostavnog redizajniranja branika. Mnogo radnih sati otišlo je na sve komponente smeštene ispod karoserijskih panela, a sva ova poboljšanja biće jasna odmah po prvom aktivnom učešću modela na trkačkoj stazi.

Novi Ford Focus RS BTCC trkački autombil pojaviće se zvanično na trci sledećeg meseca, kada će se njegova ekipa boriti u predsezonskom test programu koji se održava u Španiji, a nosiće prepoznatljivu crveno/žutu Shredded Wheat brending kombinaciju, zajedno sa reklamama Gallagher osiguranja na svojoj karoseriji.

Čovek zaslužan za ostvarivanje snova i ambicija trkačkog tima Motorbase jeste Tom Čilton, koji je potpisao novi ugovor, dok se premijerno predstavljanje drugog člana ove ekipe očekuje uskoro.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group