Force India F1 ipak ostaje u životu zaslugom oca vozača ekipe Williams

Više slika

Više slika

Sverastući dugovi trkačkog tima Force India, gotovo da su ga odveli u propast pre nego što je konzorcijum vođen ocem Williams vozača Lensa Strola, Lorens, uspeo da obezbedi siguran opstanak ove zanimljive ekipe i njenu budućnost u F1 šampionatu...

Pored Stola i njegovog biznis partnera Silasa Čoua, ostale članove konzorcijuma predstavljaju kanadski preduzetnik Andre Desmarais, Džonatan Dudman iz kompanije Monaco Sports and Management, lider u modnoj industriji Džon Idol, telekomunikacijski investitor Džon Mekau mlađi i finansijski ekspert Majkl de Pikioto.

Sada, svi Force India kreditori biće isplaćeni u potpunosti i svih 405 poslova unutar kompanije osigurano je kao deo predstojećeg zvaničnog finansiranja i garantovanog daljeg progresa.

„Ja sam oduševljen činjenicom da posedujemo podršku konzorcijuma sastavljenog od investitora koji veruju u naš tim i koji su zavidnog poslovnog potencijala, prenesenog na Force India unutar F1 šampionata sada i ubuduće“, izjavio je šef ovog tima i operativni direktor, Otmar Szafnauer, koji je takođe izjavio da će redizajnirani automobili stići, ako ne do Spa, onda definitivno do trke u Monci.

Izvršni direktor ekipe Force India dodao je: „Moramo početi da plaćamo svoje dobavljače i nabavimo potrebne materijale, kako za poboljšanja ove godine, tako i za automobil namenjen sledećoj sezoni. Nalazimo se usred kreiranja modela za sledeću godinu, ali bez dodatnih sredstava nikada ne bismo uspeli“.

Za sada, ova sezona nije preterano dobra za interesantnu ekipu Force India, koja se trenutno nalazi na šestom mestu konstruktora, jureći peto mesto tima Hass za i zaostajući za sedam, dok im Renault beži za 23 poena. Nova nada se budi za ovaj tim sa dosta potencijala i njihove brige će uskoro potpuno nestati, tako da sada od njih možemo očekivati dosta bolje performanse.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group