Filipe Masa predstavlja novi Formula E model u Saudijskoj Arabiji

Više slika

Više slika

15. decembra, Kraljevina Saudijska Arabija biće domaćin Saudia Ad Diriyah E-Prix trci, prvoj trci Formula E šampionata u njegovoj petoj sezoni...

Kako bi potpomogao promovisanju trke, bivši vozač Formula 1 šampionata, Filipe Masa, koji se odnedavno takmiči u E opsegu i ekipi Venturi, krenuo je put ove kraljevine i malo divljao njenim ulicama u potpuno novoj generaciji takmičarskih bolida. Sama trka će startovati na UNESCO lokaciji i spoljnim delovima Rijada.

Ne samo da će ovo biti prva trka u novoj Formula E sezoni, već će takođe predstavljati i najveći festival trkanja, žive muzike i zabave koji je ikada organizovan u istoriji ove velike nacije. Štaviše, celokupan festival obeležiće vreme kada su strani putnici prvi put posetili Saudijsku Arabiju radi živog sporta, muzike i kulturnih događaja, bez potrebe za prolaskom kroz velike aplikacijske procese.

„Ovo je zaista velika promena u trenutku za Saudijsku Arabiju, ali i veliki jubilej koji možemo deliti sa svetom. Veoma je pogodno što jedan ovakav futuristički i samodorživi sport kao što je Formula E predstavlja voju budućnost u našoj zemlji“, izjavio je generalni sportski menadžer Saudijske Arabije i naslednik trona, njegovo veličanstvo princ Abulaziz Bin Turki AlFaisal Al Saud.

„Saudijska Arabija predstavlja dom bukvalno, milionima veoma pasioniranih mladih ljubitelja motosporta, od kojih mnogi ne mogu verovati da je Filipe Masa seo za volan Gen2 automobila i vozio se ulicama glavnog grada danas, ali i to da su domaćini jedne velike trke u kalendaru Formula E šampionata. Tako da, uzbuđenje uveliko raste, posebno zbog toga što ćemo dodati velike muzičke koncerte tokom vikend rasporeda“, dodao je princ.

Ne manje od 11 timova takmičiće se u petoj sezoni potpuno električnog formula šampionata. Najnoviji dodatak čoporu predstavlja BMW, dok su ostali timovi koji se takmiče neka zvučna imena poput Audi Sport, DS, Nissan, Jaguar, Virgin Racing, Mahindra Racing i NIO.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group