Fiat Chrysler grupacija ulazi u Formulu E

Više slika

Više slika

U poslednje vreme sa svih strana dolaze inicijativni angažmani koji pomažu određenim timovima da se uključe u Formula E šampionat...

Takmičenje, koje je iz godine u godinu sve popularnije, postaje preplavljeno proizvođačima koji sve više okreću svoje relevantne sektore ka proizvodnji ovog vida vozila, dok njihov sportski sektor istovremeno nikako ne može ostati netaknut.

Pored svih uzbuđenja u Formula 1 šampionatu, nezavisno od svega i nekako uporedo sa njihovim linijama električnih vozila, Mercedes-Benz, Toyota i još neki proizvođači, prosto prestizu jedni druge sa projektima koje razvijaju specijalno za E kategoriju.

Proizvođači, kao što smo već naglasili, jednostavno ne mogu da dočekaju da uđu u Formula E šampionat, dok je u opštu trku nedavno uključen i Serđo Marćione. Međutim, zeleno svetlo za ulazak u ovo takmičenje jeste dobio jedan od njegovih brendova i definitivno će ući u ovu trkačku seriju, ali to neće biti Ferrari.

U nedavnim izveštajima, do kojih smo došli preko različitih publikacija, objavljeno je da se Marćione nedavno sastao sa šefom motosporta kompanije Mercedes Totom Vulfom, kako bi diskutovali o sverastućoj popularnosti ove električne trkačke serije. Mercedes je nedavno objavio veoma šokantnu vest da će napustiti DTM šapionat, ali ostaje u Formuli 1, kako bi se maksimalno fokusirao na Formula E takmičenje.

"Razgovarao sam sa Totoom, ali odmah mogu da naglasim da Ferrari ne ulazi direktno", izjavio je Marćione kada je upitan o sastanku. "Međutim, mi ovde govorimo o ulasku na nivou FCA grupacije, a nastupićemo kao proizvođač sa jednim od njenih brendova, ali vam za sada ne mogu potvrditi kojim tačno."

Brendovi pod kišobranom FCA grupacije koji bi mogli da budu potencijalni učesnici Formula E takmičenja jesu Maserati, Alfa Romeo, Fiat/Abarth Dodge i Crashler, po ovom redosledu kako smo naveli. Maserati se zapravo u poslednje vreme najviše fokusirao na elektrifikaciju svojih nodela, posebno zbog rivala kao što su Jaguar, Mercedes, BMW i Porsche, koji su već plasirali svoje serije.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group