Fetel se povlači iz Formula 1 šampionata na kraju sezone 2022.

Četvorostruki šampion Formula 1 šampionata, Sebastijan Fetel, zvanično je najavio svoje penzionisanje iz sporta na kraju ove sezone...

Tridesetpetogodišnji profesionalni trkački vozač iz Nemačke, koji je vozio bolide timova kao što su BMW, Sauber, Torro Rosso, Red Bull, Ferrari i Aston Martin između 2007. do 2022. godine, izjavio je da napušta uzbudljivi svet Formula 1 šampionata jer želi da provede više vremena sa svojom porodicom.

Vozač je postavio zvanični video na svom novom Instagram nalogu, koji već poseduje preko milion lajkova, kao i na svojoj zvaničnoj stranici. U emotivnoj poruci, u krajnje ličnom govoru, putem crno belog snimka na engleskom i nemačkom jeziku, Fetel je pojasnio zbog čega je odlučio da se penzioniše.

Svoje obrazloženje nastavio je izjavom da je Formula 1 centar njegovog života od kada pamti, međutim trkanje nije jedino po čemu se on može identifikovati, jer je on pre svega muž predivnoj ženi i otac troje dece.

Formula 1 vozač je priznao da želi više vremena za svoju porodicu, dodajući: „Posvećenost Formula 1 šampionatu kao što sam to radio u prošlosti i igranje uloge dobrog oca i muža, više ne mogu ići ruku pod ruku za mene“. Fetel je takođe rekao da su se njegovi ciljevi promenili i da sada umesto osvajanja titula i jurcanja svetskim stazama svoj fokus mora usmeriti prema deci.

„Jednostavno, želim da ih gledam dok odrastaju, prenesem svoje vrednosti na njih, slušam ih i da više ne moram da im govorim kako ću se vratiti brzo. Želim da učim od njih i da budem inspirisan njima. Deca su naša budućnost. Postoji puno toga što mogu otkriti i naučiti. Kako o životu tako i o sebi samom.“

Razgovarajući o budućnosti, Fetel je podelio svoju zabrinutost vezanu za ljudske postupke u nekoliko godina koji će na kraju i odlučiti sudbinu naših života. Kako je sam Fetel priznao, karijera Formula 1 vozača predstavlja nešto u čemu više ne uživa, dodajući kako će se sve ove stvari u jednom momentu same razrešiti i doći na svoje.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group