Fetel je pobednik najteže trke za Ferrari

Više slika

Više slika

Hamilton je stigao na Silverston sa jednim poenom zaostatka za Fetelom u ukupnom vozačkom poretku, ali je takođe bio prilično siguran u sebe i svoju pobedu pred domaćom publikom...

Sve ove nade bile su srušene nekoliko momenata nakon što je svetlo za start pozelenelo, ali je trenutni šampion odbio da preda celokupnu borbu.

Mercedes je sebi pružio šansu da se vrati nazad u trku za pobedu stavljajući Hamiltona i Botasa na stazu, kada je bezbednosni automobil izašao kasnije u trci, dok su ekipe Ferrari i Red Bull odlučile da dodaju sveže pneumatike. Tokom nekoliko sledećih krugova delovalo je kao da će ova taktika upaliti jer je Botas zadržavao Fetela, sa Hamiltonom na trećem mestu.

Međutim, Fetel je imao previše brzine na mekšim gumama i nakon što je vrebao tokom nekoliko krugova, na potpuno brilijantan način preuzima vodeću poziciju od Botasa. Hamilton je takođe prošao pokraj Finca, ali nije posedovao dovoljno performansi kako bi napao Fetela, tako da je morao da se zadovolji drugim mestom ispred Raikonena.

Ovo je Fetelova 51. pobeda, što ga smešta odmah do četvorostrukog svetskog šampiona Alana Prosta, na trećem mestu liste najboljih svih vremena. Nemac povećava svoje vođstvo nad Hamiltonom na osam poena i nastavlja ka sledećoj trci u svojoj domovini. Ovo je prvi put da je više od jedno poena ispred Britanca, još od Chinese Grand Prix trke.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group