Fetel će pauzirati sledeću sezonu u F1?

Nekadašnji F1 vozač, Mark Veber, otkrio je da se čuje sa Fetelom i da misli da neće voziti sledeće sezone...

Ferrari tim je prošlog meseca zvanično objavio da prekida saradanju sa Sebastijanom Fetelom i da će se ovaj vozač isključiti iz tima po završetku ove sezone. Četvorostruki svetski šampion pridružio se Ferariju 2015. godine, ali nije uspeo da ponovi uspeh koji je postigao tokom svog vremena u Red Bull Racing-u. Njegov trenutni ugovor potpisan je u avgustu 2017. godine, a trebao bi isteći krajem 2020. godine, prenosi BBC.

Italijanski mediji tvrde da je Ferrari ponudio Fetelu jednogodišnji ugovor za 2021. godinu, ali uz znatno smanjenu platu. To se desilo zato što je Ferrari pokazao svoju posvećenost mladom vozaču Čarlsu  Lekleru osiguravajući ga do kraja 2024. godine novim ugovorom i utvrdivši ga kao br. 1 vozača. Prošle godine Lekler je nadmašio Fetela sa pobedama, postoljima, bodovima i prosečnim tempom kvalifikacija.

Mark Veber je u nedavnom intervjuu otkrio da se redovno čuje sa svojim kolegom iz Red Bulla i da smatra da će on napraviti pauzu.

„Mislim da će uzeti godinu dana odsustva. Zbog svih nas se nadam da može da se osveži i vrati želju da se bori na samom vrhu u Formuli 1.“, rekao je Veber i poželeo sve najbolje svom nekadašnjem timskom kolegi.

Foto:EssentiallySports

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group