F1 u Belgiji - Ferrari uzvraća udarac

Više slika

Više slika

Fetel je preuzeo vođstvo u krajnje haotičnom prvom krugu belgijske trke, u kojoj je kasnije kočenjem, Niko Hulkenger izazvao neverovatan sudar u prvoj krivini, u kome su učestvovali Fernadro Alonso i Čarls Lekler...

Kimi Raikonen i Daniel Rikardo su u međuvremenu, takođe pretrpeli oštećenja na bolidima, za koje se kasnije pokazalo da označavaju kraj trke, u odvojenim icidentima.

Kada se jednom našao na čelu, Fetel nije gubio ovu prednost ni u jednom momentu, ekspertno uspevajući da upiše svoju 52 pobedu u karijeri i 107 podijum, što je ujedno statistika koja je nadmašila rekorde velikog Alana Prosta. Što je još važnije, ovaj vozač je uspeo da da sebi oduška i smanji prednost rivala u borbi za titulu, oduzimajući Hamiltonu sedam poena, koji sada vodi za svega 17 poena, pred trku koja se održava u rodnoj zemlji kompanije Ferrari.

Na Britancu je bilo da ublaži štetu i odvoza veoma jaku trku do zadnje sekunde, iako na kraju nije delovalo kao da će imati ono što je potrebno kako bi se nosio sa Ferrari vozačem, oko veoma brze Spa staze, u trajanju trke od 7.004 kilometara.

U međuvremenu, Maks Ferštapen oduševio je horde holandskih navijača, koji su prešli granicu kako bi ispratili svog heroja, zauzimajući iznenađujuće treće mesto, što je svakako dobrodošao rezultat, posebno kada imamo u vidu borbu Red Bull modela sa ubrzanjem oko Spa staze tokom vikenda.

Čovek koji je leteo u Belgiji, bio je definitivno Valeri Botas, koji je startovao sa 17 pozicije na startu trke, zbog penala koje je dobila nova Mercedes jedinica, kako bi se na kraju izborio za veoma dobru četvrtu poziciju na kraju nizovima impresivnih preticanja, uključujući i savrešen potez izveden nad vozilom Brendona Hartlija i ekipe Toro Rosso.

Racing Point Force India imala je veoma imresivnu, takoreći debitantnsku trku, takođe, zauzevši petu i šestu poziciju sa Serđom Perezom i Estebanom Okonom, nakon što su startovali sa četvrtog i trećeg mesta na startu.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group