Ferrari i AF Corse ulaze u Le Mans Hypercar šampionat

Ferrari će nastaviti saradnju sa timom AF Corse kako bi zajedno pripremili projekat namenjen Le Mans Hypercar programu, koji će startovati kao posebna trkačka kategorija 2023. godine...

AF Corse je ispratio brojne Ferrari modele u sportsko automobilsko trkanje još od 2012. godine, osiguravajući ništa manje od tri Mans 24 Hours trke i pet WEC GTE titula za najboljeg proizvođača. Kompanija Ferrari stoga, ima puno poverenje u ovo partnerstvo i navodi ga kao najbolji način za ostvarivanje uspeha u Hypercar seriji.

"Današnja objava predstavlja veoma važan korak ka našem debiju na LMH u World Endurance Championship takmičenju", izjavio je direktor Ferrari Attività Sportive GT odeljenja, Antonelo Koleta. "Srećni smo što imamo partnera kao što je AF Corse tokom ovog projekta. Ferrari i AF Corse poseduju solidnu i plodnu saradnju već dugi niz godina, kao što i sami možete videti u FIA WEC trkama, gde se nalaze naši zvanični 488 GTE modeli zajedno sa timom iz Piaćence. Radujemo se nastavku ovog partnerstva u putovanju koje je do današnjeg dana bilo veoma plodno u trkačkom segmentu."

"Ponosni smo na obnavljanje saradnje", dodao je vlasnik tima AF corse, Amato Ferari. "Ovo je kruna našeg sna i priznavanje velikog napora koji je bio uložen tokom prethodnih godina. Naše partnerstvo sa kompanijom Ferrari predstavlja pobednički pravac startovan 2006. godine i potpuno sam oduševljen što nastavljamo zajedno u LMH projektu."

Ovogodišnje Le Mans Hypercar prvenstvo postalo je veoma uzbudljivo sa Toyota, Scuderia, Cameron Glickenhaus i Signateck/Alpine trkačkim timovima koji se bore međusobno. Njima će se sledeće godine pridružiti Peugeot, dok će Ferrari, Audi, Porsche i Acura ući u ovu seriju 2023. godine. Sudeći prema Racer publikaciji, postoje velike mogućnosti da će Cadillac, Lamborghini, Bentley i BMW takođe prisupiti ovom šampionatu.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group