Fernando Alonso je produžio ugovor sa ekipom McLaren

Više slika

Više slika

Nakon nekoliko meseci vođenja debata oko toga da li će Fernando Alonso ostati u Formula 1 šampionatu, dupli svetski šampion produžio je svoj ugovor sa ekipom McLaren...

Britanska kompanija nije otkrila preterano mnogo detalja vezanih za novi ugovor španskog vozača, ali je ponosno istakla da je višegodišnji. U razgovorima sa medijima, popularni vozač izjavio je da je veoma srećan i želi da finišira svoju bogatu karijeru u britanskoj ekipi.

Veruje se da je odlučujući faktor potpisivanja novog ugovora Fernanda Alonsa i ostajanje u pomalo kritičnoj ekipi koja se konstantno bori za opstanak, upravo u tome što je prethodnog meseca McLaren odlučio da otkupi prava na Renault motore koje će koristiti sledeće sezone, što potencijalno može rezultirati pobedničkim automobilom.

Sudeći prema šefu kompanije McLaren, Zeku Braunu, Alonsov novi ugovor je prilično fleksibilan i omogućiće voljenom im vozaču da se takmiči tokom čitave sledeće godine, a moći će da učestvuje i u Indy 500 takmičenju, pa čak i 24 časa LeMan trkama izdržljivosti.

"Mi smo kreirali strukturni plan koji uključuje Fernanda Alonsa i kreiran je sa narednih nekoliko godina na umu. Naša nastojanja, međutim, ne utiču na odluku španskog vozača o tome da li će nastaviti svoju karijeru u Formula 1 takmičenju ili bilo kojoj drugoj trkačkoj seriji, a sigurni smo da, ukoliko želi da ostane u najbržem cirkusu, Fernando će u ekipi McLaren biti kao kod kuće, jer ona to za njega i jeste, uprkos svim nevoljama koje su nas prethodnog meseca zadesile."

"Mada, moram istaći da ne postoji LeMans klauzula, ali ćemo mi razumeti ukoliko Fernando u nekom trenutku bude poželeo dodatna trkačka uzbuđenja, koja nisu deo Formula 1 šampionata i naših napora u istom, i bićemo otvoreni za dogovor i stvaranje fleksibilnosti", izjavio je Braon za Sky Sports.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group