Evolucija Ferrari F1 bolida od 1950. do 2019. godine

Bolidi iz 2007.-2008. godine su neprevaziđeni...

Ferrari je kompanija za koju svi dobro znaju i ova vozila su definitivno najpopularniji i najomiljeniji superautomobili na svetu. Ova auto kompanija godinama proizvodi najlepše i najbrže automobile i nosilac je mnogih rekorda. Ferrari je postao sinonim za luksuz, brzinu, estetiku i trke, a za to su zaslužni fenomenalni automobili koji nikada neće biti zaboravljeni.

U svetu sporta Ferrari je isto toliko dominantan, naročito kada govorimo o Formuli 1, gde Ferrari već decenijama važi za najbolji tim od kojeg svi treba da se plaše. Iako u ovogodišnjoj sezoni, Ferrari nema baš mnogo sreće, niko ne može osporiti činjenicu da je ovaj tim ogorman broj puta bio najbolji i sigurni smo da će se to dešavati i u budućnosti.

Od kada je kreiran F1 kao sport, bolidi su imali mnogo reinkarnacija i tokom godina smo videli različite bolide. 2022. godine, čekaju nas novi bolidi, koji će imati nove karoserijske promene, pa smo zato odlučili da se podsetimo svih bolida od početka ovog sporta, pa sve do zadnje verzije.

U video klipu ispod, videćete sve verzije trkačkih bolida koje su bile u Ferrari timu od od 1950. do 2019. godine.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group