Evo koliko Markez zarađuje po sezoni

Mark Markez je na dobrom putu da postane najbolji Moto GP vozač svih vremena...

Mladi Markez koji trenutno ima 27 godina je šestosrtuki svetski šampion i trenutno dominira Moto GP klasom i teško da će neko moći da mu parira. On je uspeo da se pokaže pred legendama kao što je Valentino Rosi i poznati „Doktor“ je rekao par puta da smatra da je Markez vozač koji će oboriti sve rekorde.

Naravno, njegov uspeh i rezultati dovode do toga da on bude najplaćeniji vozač u ovoj klasi, ali niko sa sigurnošću nije mogao da zna koliko on tačno zaradi po sezoni.

Direktor Dukatija, Pablo Ćabati, otkrio je da otprilike zna kolika je Markezova plata, jer su oni hteli da mu ponude ugovor kako bi prešao da vozi za Ducati.

„Kontakrirali smo Markeza, ali otkrili da je njegov prioritet da ostane u Hondi. Nakon naših razgovora utvrdili smo da mu je Honda obnovila ugovor i da ga plaća po sezoni između 15 i 20 miliona evra.“, rekao je Ćabati i objasnio da je u potrazi za novim vozačima za 2021. sezonu.

Kada na ovu platu dodate i zaradu od reklama i sponzora onda shvatate koliko je ovaj momak zapravo bogat.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2020. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group