Evo kako izgleda sedište F1 bolida

Kompleksnije je nego što mislite...

Formula 1 bolidi su zaista  napredna mašinerija koja je sposobna da stvori neverovatno ubrzanje za kratak vremenski period. Vozači koji voze ova čuda svakodnevno rizikuju život jer ih i mala greška može koštati života. Sedišta u koijma se vozači nalaze su zaista specijalna i danas ćemo pažnju usmeriti ka njima.

Ona se prave od ugljeničnih vlakana i neverovatno su lagana i čvrsta. Ni jedno trkačko sedište nije isto, jer se telo svakog vozača skenira, pa se sedišta prave posebno po meri kako bi svaki vozač savršeno seo u svoje sedište. To osigurava da vozač bude siguran i da bude uvek u mestu, bez dodatnih pomeranja.

Sedište se u bolidu drži samo na 4 mala šrafa, kako bi se omogućilo lakše vađene iz autombila ako dođe do nesreće. Ako do nesreće dođe, medicinski tim za 4 sekunde može izvaditi sedište sa sve vozačem i tako pružiti pomoć koja je potrebna.

Pogledajte klip ako želite detaljno da vidite kao izgleda trkačko sedište F1 bolida.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2020. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group