Esteban Gutijeres želi sedište ekipe Williams za sledeću sezonu

Više slika

Više slika

Nakon sporadičnog pojaviljavnja u Formula E i IndyCar takmičenjima, bivši vozač ekipa Sauber i Hass, Esteban Gutijeres, sada je odlučan u pokušaju da osigura novo mesto u najboljem takmičenju na četiri točka...

27 godina star Meksikanac pre nekoliko nedelja pridružio se ekipi Mercedes kao simulator vozač i čak je prisustvovao na nekoliko trka sa timom. Iako nije išao toliko  daleko kako bi potvrdio ponudu Williams tima, on je rekao medijima da će pokušati da stvori sebi poziciju u Formula 1 šampionatu sledeće godine.

Što se tiče trenutnog stanja, Williams deluje kao jedini tim u postavci koji dolazi sa otvorenim interesovanjem i predstavlja realnu opciju, jer je Lens Strol definitivno novi član ekipe Racing Point Force India sledeće godine, a Toro Rosso će prema svemu sudeći zameniti Brendona Hartlija sa Aleksanderom Albonom.

Williams poseduje samo jednog potvrđenog vozača, Džordža Rasela, za sledeću sezonu, dok su opcije u drugom bolidu otvorene Estebanu Okonu, Sergeju Sirotkinu i Robertu Kubici.

"Radim veoma naprorno i pripremam se ozbiljno ove godine, veoma sam motivisan", rekao je Gutijeres. "Radio sam sa ekipom Mercedes, veoma profesionalnim brendom, aktivno na simulatoru, izvodeći različite stvari i zaista sam pozitivan vezano za budućnost."

Kada  je upitan za mogućnosti pridruživanja ekipi Williams, jedinom brendu koji trenutno poseduje dostupno mesto, meksički vozač izjavio je da su oni definitivno jedan od najrespektabilnijih timova u Formula 1 šampionatu, nevezano sa trenutnim stanjem stvari.

Pre dve sezone, kada se trkao za Haas, Gutijeres nije uspeo da dođe ni do jednog poena, dok je njegov kolega Romain Grosjean osigurao 29. Prema svemu sudeći, Meksikanac veruje da ima neka nedovršena posla u najbržem cirkusu.

"Smatram da imam puno toga da pružim ovom šampionatu i potpuno sam motivisan za vraćanje nazad. Imam šanse i ovde sam. Početkom godine, uključen sam u Formula 1 ekipu i sada sam sa Mercedesom, koji predstavlja jedan od najvažnijih timova u ovom takmičenju."

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group