Dupla pobeda tima MRF Škoda


Trka koja je otvorila 2017 FIA Asia-Pacific reli šampionat, održala se na Novom Zelandu...

Teške padavine u šumama zapadno od Ouklenda, učinile su ovu posebnu fazu prvog kola veoma klizavom, a nevreme je bilo toliko da su se bare stvarale velikom brzinom. Promenjivi uslovi blata i kiše učinili su stazu na određenim mestima veoma klizavom, dok su pojedini segmenti staze ostali potpuno suvi.

Na trenutke je kiša padala toliko jako da brisači nisu mogli da je uklone sa šoferšajbni i vidljivost je bila gotovo na minimumu. Ole Kristijan Veibi je preuzeo vodeću poziciju nakon prvog dela takmičenja sa više od jednog minuta prednosti.

Njegov klupski kolega Gaurav Gil se u međuvremenu borio sa svojim modelom Škoda Fabia R5. Na kraju prvog dana, on je promenio amortizere, modifikovao je podešavanja diferencijala, ali je uvek bio spreman da se vrati na stazu i gotovo se izbori za vodeće mesto.

Konačno poboljšanje vremenskih uslova prvog dana ovog reli šampionata, donelo je uzbudljivu i neizvesnu borbu za prvu poziciju. Ujutru prvog dana Gil je bio brži u dve etape, ali je Veibi uzvratio sa gotovo istim vremenom. Sa još tri etape do kraja, Velbi je i dalje bio brži od Gila za 23 sekunde u ukupnom rezultatu. Posle toga je usledio pravi pakao za vozača, kome su na njegovom SS modelu zakazale kočnice i izgubio je dosta vremena prilikom otklanjanja kvara u ovoj fazi. Nakon popravke koja se odigrala pored staze, on se uključio kasno, ali je ipak uspeo da se plasira u sledeću fazu odmah iza kolege iz tima.

Na samom finišu trke Ole Kristijan Veibi nije klonuo duhom i u sportskom maniru se već radovao sledećoj trci izjavivši: "Kakvo je ovo bilo iskustvo. Nikada nisam pomislio da ću biti vodeći u većem delu trke, jedva čekam ostatak Asia-Pacific sezone." Gaurav Gil i Stefan Prevot proslavili su pobedu na podijumu u Vangarei nakon ove uzbudljive borbe sa svojim mlađim timskim kolegama iz Norveške.

N.Đ.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group